23948sdkhjf

Landsformand: Det er vigtigt med et grønt samlingssted

Have & Landskab er et vigtigt mødested for den grønne branche, og forventningen er en bragende succes, påpeger landsformand for Danske Anlægsgartnere
Udstillinger, konkurrencer, aktiviteter, foredrag og demonstrationer.

Der er godt gang i årets Have & Landskab. Et arrangement, som har afgørende betydning for den grønne branche, understreger Ejvind Røge, landsformand for Danske Anlægsgartnere, der er at finde på listen over fagudstillingens fire arrangører.

”På mange måder er det her, det hele sker. Man møder nye leverandører, får mulighed for at hilse på hinanden bredt i branchen og får ikke mindst mulighed for at få indblik i nye trends”, siger han og oplyser, at forventningen er en ”bragende succes” med rekord i antal udstillere, deltagerrekord med 12.000 fremmødte og flere internationale gæster på besøgslisten.

”Vi oplever, at flere og flere udefra vil være med. Det fortæller mig, at vi har fat i en udstilling, der virkelig batter”, siger Ejvind Røge og peger på fordele som øgede netværksmuligheder og mulighed for samarbejder med de internationale gæster.

”Det er en enorm styrke, at vi er fire aktører, der kører det sammen. Det gør, at vi sikrer et bredt fokus, og det tror jeg er med til at tiltrække”, fortsætter han.

Fokus på elever i skolepraktik

Et af de områder, der får opmærksomhed under fagudstillingen, er udfordringen med at skaffe praktikpladser.

”Det er blandt andet en udfordring, fordi regeringen kører en slingrekurs. Vi mangler i den grad kontinuitet”, siger Ejvind Røge og henviser til stop-and-go-oplevelserne med Boligjob­ordningen.

”Det er rent ragnarok, at man kører det på den måde”, lyder det fra landsformanden.

Ordningen burde i stedet køre over en lang årrække, så virksomhederne i højere grad ved, hvad de har med at gøre med og derfor bedre kan planlægge og vurdere, om der er plads til at tage en eller flere lærlinge ind, argumenterer han og oplyser, at der i år vil være en arbejdende stand for skolepraktikelever på fagudstillingen.

Her vil det være muligt at få en snak med Danske Anlægsgartnere, 3F og fagets uddannelsesinstitutioner om det at have en lærling, og der vil være mulighed for at få en praktikaftale i stand med de arbejdende skolepraktikelever.

”Det skulle meget gerne blive resultatet, at de om fredagen alle er afsat”, siger han.

Ud over Danske Anlægsgartnere står Maskinleverandørerne – park, vej & anlæg, Danske Planteskoler og Skov & Landskab ved Københavns Universitet bag Have & Landskab.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.268