23948sdkhjf

Københavns multihus får nyt navn

Bryghusprojektet i København skifter officielt navn til Blox, der skal signalere stablet arkitektur og en bygning, som indholdsmæssigt rummer mange forskellige funktioner, der ligesom klodser understøtter hinanden
Blox er det nye og nu officielle navn på Bryghusprojektet, der som hovedstadens nye multihus er ved at blive bygget på den sidste ledige byggegrund ved Københavns Havn.

Det markante Realdania-byggeri ved siden af Den Sorte Diamant er et af de helt store byggerier og udviklingsprojekter i København.

Bygningen skal blandt andet rumme Dansk Arkitektur Center (DAC), og projektet har været i gang siden 2006.

Blox skal blandt andet indeholde legepladser, cafeer, udstillingsfaciliteter, vækstmiljø for arkitektur, design og byggeri og en ny cykel- og gangbro over havneløbet.

Dermed bliver bygningen, håber bygherren Realdania Byg, en dynamo for byliv i en af hovedstadens ældste bydele.

Som byggeklodser

Navnet Blox matcher form og funktion i det markante byggeri. Arkitektonisk, fordi huset er bygget op omkring en række blokke, stablet forskudt oven på hinanden.

Indholdsmæssigt, fordi Blox skal rumme mange forskellige funktioner, der ligesom klodser, bygger ovenpå og understøtter hinanden.

Blox ligger i området mellem Frederiksholms Kanal og Vester Voldgade helt ned til havnen med Den Sorte Diamant som en af de nærmeste naboer.

Det er en del af hovedstaden og den nye havnefront, som over det seneste årti har gennemgået en Fugl Føniks-forvandling. Blox skal, når det står færdigt i 2017, være prikken over i’et.

Realdania står bag Blox, og adm. direktør Jesper Nygård siger:

”Vores ambitioner er, at huset bliver en magnet for byliv. Det er her, folk skal søge hen til en frokost, for at lege med børnene og for at nyde havneudsigten. Eller hvis man er interesseret i alt det nye inden for det byggede miljø. Huset kommer til at skabe en enestående ramme om DAC, og ambitionen er også at etablere en innovations- og væksthub af international klasse for arkitektur, byliv og design. Det er ganske vist stadig byggeaktiviteten, der fylder i bybilledet, men konturerne af det færdige projekt begynder så småt at tegne sig ”, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125