23948sdkhjf

Kritik af udokumenterede træbehandlinger

Salgschef Bo Louring fra Kjellerup A/S efterlyser normer og skriftlig dokumentation på kvaliteten af overfladebehandling af træprofiler
Kjellerup A/S, der leverer træ til byggeriet, har gennem mange år haft kontrollen over produktets logistik, fra fældningen i skoven, gennem tørringen, under forarbejdningen, og videre til den efterfølgende grunding og afsluttende færdigmaling, som udføres inden for 48 timer efter tørringen, hvor træet stadig er ”åbent”.

”Vi har et meget stort standardprogram på lager i flere længder - og nu har vi også ti års garanti på overfladebehandling af vores træprofiler. Dagligt forarbejder vi andre træsorter, udfører brandhæmmende malingsbehandlinger, laver specialprofiler og maler med specialfarver”, siger salgschef Bo Louring.

Han oplever ofte at deres produkter bliver sammenlignet med det han kalder ”billigere og dårligere overfladebehandlinger.”

”Disse behandlinger er ofte kun grundede, enkeltlags eller tynde behandlinger. Det betyder naturligvis, at kunden får en billig pris, men med en langt dårligere holdbarhed og levetid til følge, risici for skader i træet, -samt naturligvis en hyppigere og dyrere efterbehandlings frekvens”, siger han.

Forvirrende for kunden

Han mener, at branchen lider under forskelligartede udokumenterede behandlinger, og kunderne har vanskeligt ved at finde ud af hvad de køber.

”Derfor kan kunden naturligvis ikke vide bedre. Nogle af disse såkaldte overfladebehandlinger er af ringe kvalitet, uden dokumenteret indhold og kvalitet af pigmenter, samt minimal lagstykkelse. Det er på tide at branchen får nogle normer og en skriftlig dokumentation på kvaliteten”, siger han.

Derfor går man i Kjellerup AS, ifølge Bo Louring som de eneste i Danmark, i front med en dokumenteret tykkelse, kvalitet og 10 års garanti på det færdigmalede standardprogram.

”Vores varer er naturligvis plastemballerede og PEFC mærkede”, tilføjer han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109