23948sdkhjf

Nordmændene vil have danske arkitekter

Danske arkitekter fra Aart architects og deres norske underafdeling står bag nyt stort sygehusbyggeri ved Fannefjord i Norge
Det er efterhånden fristende at sige det: Skal der bygges sygehuse i Norge, må der danske arkitekter på banen.

I hvert fald fortsætter danske tegnestuer med at have succes i vores nordlige broderland. Senest har et dansk-norsk team vundet konkurrencen om at tegne det nye sygehus i Nordmøre og Romsdal.

Men det har også krævet forarbejde og vilje til som dansk arkitektvirksomhed at etablere sig på stedet:

”Et solidt, norsk fodfæste kombineret med evnen til at samarbejde tværfagligt er nøglen til succes”, siger Thomas Pedersen, der er leder af Aart architects’ norske afdeling.

Succes i Skandinavien

Med seks vundne byggeprojekter på blot to år markerer Aart architects og Nordic sig som et af de mest succesfulde arkitektteams i Skandinavien.

Foran 11 teams fra hele Skandinavien har Aart architects og Nordic i samarbejde Asplan Viak vundet tilbudskonkurrencen om det nye sygehus i Nordmøre og Romsdal, et byggeri på i alt 80.000 kvm.

”Vores samarbejde med Nordic har givet os en unik erfaring, når det gælder evnen til at skabe synergi på tværs af kernekompetencer. En erfaring, som vi kan løfte ind i udviklingen af komplekse byggerier, hvor stram processtyring skal gå hånd i hånd med et tæt, tværfagligt samarbejde”, tilføjer Thomas Pedersen.

AART architects styrkede i 2014 sit fodfæste i Norge med etableringen af et norsk selskab med tilhørende afdeling i Oslo.

Afdelingen vil varetage opgaven om at udvikle det nye sygehus med planlagt byggestart i 2018 og færdiggørelse i 2021.

Ud over sygehuset omfatter opgaven også planlægning af en lokal medicinsk enhed i Kristiansund og en option på arkitektydelse for videreudviklingen af Ålesund Sygehus.

Fra afdelingen i Oslo er AART architects engageret i en bred vifte af norske byggerier – heriblandt Stavanger Universitetssygehus, hvor AART architects i samarbejde med Nordic, SLA og Aas-Jacobsen netop har afleveret et skitseprojekt med tre forslag til placeringen af det nye universitetssygehus. De tre forslag skal nu igennem en høringsfase, og den endelige placering af sygehuset forventes offentliggjort senere i år.

Det nye sygehus i Nordmøre og Romsdal
Størrelse: 80.000 kvm
Forventet byggestart: 2018
Forventet færdiggørelse: 2021
Bygherre: Helse Møre og Romsdal
Arkitekter: AART architects, Nordic og Asplan Viak
Ingeniør: Cowi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125