23948sdkhjf

STB Byg bygger nyt uddannelses- og forskningsmiljø i Odense

University College Lillebælt samler sine uddannelser på Niels Bohrs Allé, hvor Ingeniørhøjskole Odense Teknikum tidligere havde til huse. STB udfører bygningsentreprisen til 72 mio. kroner.
Entreprenørvirksomheden STB Byg har vundet bygningsentreprisen til 72 mio. kroner på opførelsen af et nyt uddannelses- og forskningsmiljø i Odense.

University College Lillebælt (UCL) har købt bygningerne på Niels Bohrs Allé i Odense af Syddansk Universitet, der har bygget nye topmoderne uddannelses- og forskningsfaciliteter til ingeniørerne på Campusvej.

Det skifte er en del af det store puslespil i Odense, hvor flere uddannelsesinstitutioner i disse år flytter rundt for i sidste ende at gøre Odense til en særdeles attraktiv uddannelsesby for både ind- og udenlandske studerende.

Nu skal de gamle teknikumbygninger igennem en omfattende modernisering, før de i juni 2016 kan åbne dørene for UCL’s professionsbacheloruddannelser og aktiviteter, der hidtil har været spredt på seks forskellige adresser i Odense.

Det hele munder ud i et spændende nyt og ikke mindst samlet uddannelses- og forskningsmiljø for studerende på uddannelserne til administrationsbachelor, bioanalytiker, ergoterapeut, radiograf, fysioterapeut, lærer, pædagog, socialrådgiver og sygeplejerske.

”Det er en spændende opgave. Det giver selvfølgelig altid nogle udfordringer, når man går i gang med at pille ved gamle bygninger, men vi har sendt et meget erfarent team til Odense, så skulle der dukke overraskelser op undervejs, vil de være i stand til at håndtere dem, så alt står klar til næste skoleår”, siger adm. direktør i STB Byg A/S, Jens Winther, i en pressemeddelelse.

Fokus på indeklima

Bygningerne på Niels Bohrs Allé er fra 1960’erne og har i det ydre en høj arkitektonisk værdi, men trænger indvendig til en grundig renovering.

Der bliver især fokus på indeklima, og så skal bygningerne tilpasses et moderne studie- og arbejdsmiljø.

På toppen af tre af bygningerne bliver der bygget penthouse undervisningslokaler på i alt 3.300 kvm., mens der bliver bygget et helt nyt hus til radiografstudiet, da den bygning kræver særlige forhold på grund af stråling.

Endelig skal der anlægges nye p-pladser og gårdrum.

Det er ikke nyt for STB BYG og herunder STB Entreprise at være omgivet af fynske dialekter på byggepladsen.

Den Vejle-baserede virksomhed vinder flere og flere entrepriser på den anden side af Lillebælt.

Senest har STB BYG stået bag renoveringen og udvidelsen af Missionshuset i Odense og det store daginstitutionsbyggeri Langeskov ved Kerteminde med plads til 254 børn.

brahe
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14