23948sdkhjf

Luftens kæmpe indtager København

Vilhelm Lauritzens streger videreføres i den nye Finger C, som Kbh. Lufthavns ankomststed til kæmpeflyet A380
Københavns Lufthavn er i disse uger ved at udbygge lufthavnen for intet mindre end 300 mio. kroner.

En del af det beløb er øremærket en udvidelse af lufthavnens Finger C for at kunne modtage Emirates’ Airbus A380, som kommer til København til december.

”Udbygningen af Finger C startede i vinter. Alligevel har standpladserne været åbne indtil i sommer, hvor vi kørte lifte til og fra flyene, så folk kunne komme den vej til og fra flyene i stedet for at gå igennem bygningen,” fortæller trafikchef Dan Meincke fra Københavns Lufthavn.

Læs også: " Entreprenør på startbanen i lufthavnen ".

Udsættes for enormt slid

Standpladserne til flyene har eksisteret, siden den oprindelige bygning blev opført. Det er dem, der bliver opgraderet i længden og ikke mindst i bredden for at kunne modtage det nye Airbus 380. Her gemmer sig et betonlag på 35 centimeter.

”Standpladserne stiller utroligt store krav til bæreevnen, fordi de udsættes for enormt slid, når flyene vender, og når vinden trækker i dem, når de holder stille. Under det gemmer sig nogle meget brede kabelgrave med instrumenter til blandt andet nedkøling og opvarmning af pladsen,” siger Dan Meincke.

Inspireret af Vilhelm Lauritzen

De ankomne passagerer og de afgående skilles ad i to dæk, så de ankomne går øverst, mens de afgående går nederst. Indvendig er byggeriet næsten færdigt.

Designet af den nye del af Finger C er inspireret af Vilhelm Lauritzens Terminal, som oprindeligt tegnede lufthavnen. De runde ovenlysvinduer derfra er videreført i Finger C’s nye del med store runde lamper.

”Vilhelm Lauritzen har tegnet terminal to og tre samt den vi kalder Go, hvor lavprisselskaberne holder til. Hans tegnestue har tegnet for os i 80 år nu, og det er flot at se, hvordan de gamle visioner bliver videreført i det nye byggeri. Sidste uge var det en myretue. Nu går der bare nogle enkelte arbejdere rundt og monterer de sidste ting, så den er klar til at modtage passagerer om få uger,” siger Dan Meincke.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141