23948sdkhjf

Københavnergrund gør sig klar til nyt liv

Nu bliver der plads til boliger og erhverv på en af Københavns mest attraktive grunde. Postterminalen flytter og områdeudviklingen, der fordeler sig over 30.000 kvm, er lagt i hænderne på Lundgaard og Tranberg Arkitekter
Postens hovedkvarter i København flytter. Den 30.000 kvm store grund beliggende ved Hovedbanegården er blevet solgt, og Lundgaard og Tranberg Arkitekter er, ifølge tegnestuens egen hjemmeside, arkitekterne på områdets udvikling.

Visionen er at omdanne Postgrundens lukkede område til et nyt, åbent og attraktivt kvarter i hjertet af København.

Nyt liv og aktiviteter

Hovedstaden vokser med omkring 1.000 nye beboere om måneden, og behovet for nye arbejdspladser melder sig i samme takt.

”Derfor skal området som udgangspunkt huse erhvervsdomiciler og boliger, men vil yderligere åbne op for tiltag, der skal understøtte de nye bygninger, samt skabe liv og aktivitet i området til glæde for såvel københavnere som turister”, skriver tegnestuen på sin hjemmeside.

Lundgaard og Tranberg er blandt andet kendt for Skuespilhuset i København, det nye højhusbyggeri på Scalagrunden i København samt Sorø Kunstmuseum - og vandt før sommerferien opgaven med at tegne det nye Museum for Danmarks Frihedskamp 1940-45.

Planerne for postgrundens fremtid er endnu ikke fastlagte, og alle københavnere er blevet indbudt til at komme med deres input til udviklingen.

Københavnerhistorie

Lukningen af postterminalen betyder samtidigt, at et lille stykke markant Københavnerhistorie forsvinder.

Bygningens funktioner skal flyttes til et andet sted i hovedstadsområdet. En mulighed, som flere medier har gættet på, kunne være Brøndby, hvor Post Nord i forvejen har deres store pakkecentral.

Med en udviklingsplan for hele området, nedrivning af eksisterende anlæg og opførelse af nyt er det realistisk, at hele det nye område i København først står fuldt udbygget i ny skikkelse om 10-15 år. Det skriver business.dk.

kargaard
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126