23948sdkhjf

Renovering indeholder arbejdsvenligt lys

Medarbejdere i nyrenoverede industribygninger efterspørger neutrale farvetemperaturer når belysningen skal monteres
Flere steder renoveres gamle industri- og havnebygninger til nye og mere tidssvarende kontormiljøer.

Renoveringerne er ofte gennemgribende for at bringe arbejdspladserne op til moderne standarder, men ved at arbejde med de eksisterende installationer kan en del af den oprindelige stemning bevares i større eller mindre grad. Det er den svenske emballagevirksomhed Boxon Pak med dansk hovedsæde i Glostrup et eksempel på.

Genbrug af installationer

Bygningen rummede før lager og pakkeri, og belysningsforholdene var derfor ikke optimale i forhold til nutidens standarder. Men virksomheden var under pres og var derfor nødt til at tænke kreativt for at finde en moderne belysningsløsning med udgangspunkt i de eksisterende installationer.

”Den gamle bygning bestod af lysstofrør, der er helt uegnet til kontorarbejde. Men udlejer reagerede positivt på vores ønske om en mere optimal løsning. Eneste krav var, at vi genbrugte de eksisterende installationer og kun udskiftede lamperne”, siger adm. direktør Henrik Müller fra Boxon A/S.

Virksomheden henvendte sig derfor til Flash Light for råd, og løsningen blev fundet gennem de såkaldte Aida Led-armaturet, der ofte anvendes til at opgradere belysningsløsninger. De har en god farvegengivelse, ligesom farvetemperaturen er neutral – det vil sige hverken kold eller varm og dermed ideel for et godt arbejdsmiljø.

Tidssvarende løsning

Aida Led er et cirkulært Led-armatur, beregnet til at montere direkte på loft eller væg. Med en effektiv lysteknik og mulighed for indbygget mikrobølgesensor er armaturet, ifølge Flash Light, velegnet til energioptimering.

Armaturet er desuden flammetestet og godkendt til fælles adgangsveje. Det betyder, at det fungerer lige godt og sikkert på kontoret og i et produktionsmiljø.

”Moderne, belysningsløsninger kræver ikke nødvendigvis en ny installation helt fra bunden. Ofte kan de gamle armaturer udskiftes med nye lamper eller nye armaturer kan tilpasses eksisterende installationer. Den største udfordring kommer, hvis tidligere lagerlokaler eller andre større rum skal ændres til kontor og administration”, siger produktchef Peter Aaløse fra Flash Light A/S.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094