23948sdkhjf

Klar til bæredygtig renovering i Mariager

Hos byggefirmaet Lund & Staun ser man frem til byggestart på Bygning C på Region Nordjyllands botilbud i Mariager, Sødisbakke, som skal renoveres og DGNB-bronze-certificeres
Lund & Staun er i fuld gang med forberedelserne, inden byggearbejdet kan starte efter sommerferien. Foruden de ”traditionelle” ting som for eksempel myndighedsprojektet handler det om at få overblik over dokumentationen til DGNB-certificeringen, ligesom projektet skydes i gang med en serie af workshops.

Ud over renoveringen, som strækker sig over 1600m2, omfatter opgaven to tilbygninger, som vil udvide bygning C med 400m2. Det færdige resultat vil både give forbedringer af boligerne samt fællesområder og personalefaciliteter. Lund & Staun udfører renoveringen i totalentreprise med et rådgiverteam bestående af Arkinord A/S og Rambøll A/S, og arbejdet forventes afsluttet til juni 2016.

Sideløbende med forberedelserne er Lund & Staun ved at lægge sidste hånd på et andet bæredygtigt projekt, nemlig Femhøje Stadion i Hjørring, som opføres efter passivhus-standarden med elementer fra DGNB-systemet. For to år siden afleverede virksomheden desuden det DGNB-sølv-certificerede byggeri, Sundhedshus Pandrup. Salgsdirektør hos Lund & Staun, Henrik Staun:

"Sødisbakke bliver på én gang mere af det, vi kender fra tidligere, og noget helt nyt. Vores første bæredygtige projekter var nybyggerier med bredere rammer for arbejdet med bæredygtigheden. Denne gang gælder det en renovering, så selvom det er DGNB-systemet, som vi kender det, vil der være forhold, vi ikke kan skrue på. På den måde forventer vi et byggeforløb, der både er udfordrende og meget lærerigt".

Hos Region Nordjylland, som står bag en række DGNB-certificerede byggerier, er man glade for at kunne sætte endnu et bæredygtigt projekt i gang. Vagn Sørensen, som er bygherrerådgiver hos Region Nordjylland, fortæller:

"Region Nordjylland ser en stor gevinst for både regionens medarbejdere og for borgerne i lokalsamfundet. Foruden, at vi sikrer gode forhold for dem, der skal arbejde og færdes i bygningerne, giver vi vores bidrag til forbedringer af både miljø og klima".


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109