23948sdkhjf

Skou Gruppen ombygger 240 lejligheder på Amager

Sundhedsfarlige boliger fra 1940’erne skal ombygges til moderne lejligheder
cbp@licitationen.dk

RENOVERING I midten af denne måned starter renoveringen af boligforeningen AABs afdeling 111 Parkskellet på Amager.

Bebyggelsen på 20 boligblokke og 240 lejligheder blev bygget i starten af 1940’erne, men seks ud af 10 af lejlighederne står i dag tomme på grund af skimmelsvamp.

Renoveringen til 237 mio. kroner er lagt i hænderne på entreprenørvirksomheden Skou Gruppen A/S, mens JJW Arkitekter er totalrådgiver og har udarbejdet helhedsplanen for den omfattende renovering med den rådgivende ingeniørvirksomhed Lemming & Eriksson som underrådgiver. Ud over modernisering af de 240 boliger omfatter renoveringsprojektet også en forbedring af udendørsarealerne.

”Vi lægger vægt på, at føre bebyggelsen tilbage til de kvaliteter Parkskellet havde, dengang Parkskellet blev opført i 1940’erne samtidig med, at vi bevarer bygningernes nuværende udseende. Når der eksempelvis efterisoleres udvendigt og laves ny skalmursfacade, bliver det i samme farve som de nuværende mursten,” forklarer Mauro Lucardi, projekteringsleder hos JJW Arkitekter

Samtidig får alle lejlighederne nye større badeværelser og moderne køkkenalrum, hvor der før var tidstypiske badeværelser og små køkkener. Beboerne får også et nybygget beboerhus og mange nye fælles mødesteder i de grønne områder, som etableres omkring Parkskellet.

Omfattende sanering

Inden ombygningen af boligerne kan gå i gang, skal Skou Gruppen sikre sig, at al skimmelsvamp er væk i de ramte boligblokke.

Derfor starter entreprenørvirksomheden en omfattende skimmelsanering. Først når vægge og lofter er revet ned, og tagkonstruktionen er åbnet, har man det fulde overblik over, hvor hårdt bygningerne er ramt af skimmelsvamp. Det kan påvirke tidsplanen for byggeriet, men adm. direktør for Skou Gruppen, Martin Skou Heidemann, er ikke bekymret:

”Ud fra forundersøgelser af boligblokkene har vi estimeret, hvor meget skimmelsvamp der er. I tidsplanen for byggeriet har vi garderet os mod, at der kan være mere skimmelsvamp end først antaget,” siger Martin Skou Heidemann, der betragter renoveringen som 20 små byggesager – én byggesag per blok.

Hele renoveringen løber op i 316 mio. kroner, da renoveringen for AAB inkluderer udgifter til genhusning af beboere og manglende lejeindtægter.

De første boliger kan lejes ud fra omkring årsskiftet 2015/2016.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.142