23948sdkhjf

Byggeriet har svagt stigende forventninger

Det kniber med at få indfriet forventningerne til priser ved licitationer
Der er lidt mere optimisme at spore i byggeriet.

Konjunkturbarometeret for bygge og anlæg, som Danmarks Statistik offentliggjorde i går, viser, at virksomhedernes forventninger til de kommende måneder er lidt mere positive end den seneste tid.

Der meldes om fremgang i antallet af måneders arbejde i ordrebøgerne, men alligevel vurderer virksomhederne generelt ordrebeholdningen negativt.

”Når byggeriets konjunkturbedømmelse - trods pæn vækst i omsætning og beskæftigelse - ikke er bedre end tilfældet, skyldes det et todelt byggearbejdsmarked. De store virksomheder har det godt og er involveret i de store bygge- og anlægsopgaver som for eksempel metro- og hospitalsbyggerier, mens de små virksomheder har det vanskeligere med ordrebeholdningen”, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri.

Dansk Byggeri ser dog frem til en forsigtig bedring i branchens konjunkturvurdering, når Boligjobordningen formentlig i løbet af få dage genindføres med tilbagevirkende kraft for 2015.

Optimistiske murere

I ikke-sæsonkorrigerede tal ligger branchens forventninger til de kommende tre måneders beskæftigelse væsentligt over sidste år. Murere, der er de formentlig mest sæsonudsatte, har de mest positive forventninger til beskæftigelsen. Også malerne forventer mere gang i beskæftigelsen.

Mens virksomhederne regner med positiv udvikling med beskæftigelse og ordrer, så er billedet mere nuanceret, når det handler om tilbudspriser ved licitationer. Murerne har de mest positive forventninger på den konto, mens installatørerne, både vvs- og el-installatører, er de mest pessimistiske.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.281