23948sdkhjf

Maskinføreruddannelse oplever stigende interesse

Store bygge- og anlægsprojekter er med til at skabe interesse for maskinføreruddannelse
I modsætning til situationen i Norge og Sverige er det i Danmark ikke et lovkrav, at man skal have en uddannelse eller et kursusbevis for at køre en entreprenørmaskine.

Dansk Byggeri og 3F har imidlertid taget initiativ til en toårig kontraktuddannelse, som oplever en stigende interesse - ikke mindst som følge af store bygge- og anlægsprojekter rundt om i landet.

”Eleverne oplever, at det ikke er svært at finde arbejde efter deres uddannelse, og at deres ekspertise påskønnes i branchen. Derudover er uddannelsen ved at få så høj en status, at de mere erfarne, ufaglærte maskinførere i branchen også ønsker at få papir på deres kompetencer”, siger Mogens Frederiksen, uddannelseskonsulent på Byggetek i en pressemeddelelse.

Uddannelsen indeholder både teoretiske forløb på Byggetek, Ulfborg Kjærgaard og praktik.

”Man kan kun komme ind på uddannelsen, hvis man har en praktikaftale”, siger Lars Eriksen, formand for det lokale uddannelsesudvalg for maskinføreruddannelsen, hvor han repræsenterer Dansk Byggeri.

Han påpeger over for Licitationen - Byggeriets Dagblad, at hold nummer to med ni nye elever netop er uddannet, og at eleverne ud over et stort kendskab til forskellige entreprenørmaskiner, lærer om alt fra sikkerhed til det at lede en arbejdsplads som sjakbajs under uddannelsen.

””Vi synes det er vigtigt, at klæde dem godt på. Maskinerne bliver stadig større, dyrere og mere avancerede, og det bliver vigtigere med en bredere forståelse”, siger han.

Til den afsluttende prøve skulle de ni elever - under kyndig overvågning af tre skuemestre - udarbejde et vejprojekt med tilhørende kloak.

Undervejs skulle de præsentere projektet for skuemestrene og udføre opgaven i praksis og dermed håndtere udfordringer i at overholde tidsfrister og have øje for krav om brændstofforbrug, budgetlægning og kvalitetssikring.

”Vi har brugt alle maskiner på vores uddannelse - også den nye hybrid hydrauliske gravemaskine, der ikke larmer. Maskinen er især meget attraktiv for de firmaer, der arbejder i byerne”, siger nyuddannede maskinfører, Michael Jensen fra Sejlstrup Entreprenørforretning A/S.

Næste optag på Byggetek, Ulfborg Kjærgaard er den 5. oktober 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.309