23948sdkhjf

Kartelsag mod Adserballe & Knudsen bliver droppet

Bagmandspolitiet opgiver at føre en straffesag mod Adserballe & Knudsen, som derfor er fuldstændig renset for kartelanklager
Entreprenørvirksomheden Adserballe & Knudsen er renset for alle beskyldninger i forbindelse med den københavnske byggekartelsag.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, SØIK, har droppet sagen mod virksomheden.

Det glæder selvsagt adm. direktør Karsten Hjarsø, Adserballe & Knudsen.

”Vi har hele tiden sagt, at anklagen var aldeles ubegrundet, og vi så frem til at blive renset. Det er nu sket, og det er vi tilfredse med”, siger han.

Virksomheden fik i oktober 2014 et bødeforelæg på én mio. kroner for et forhold i forbindelse med kartelsagen. Virksomheden har under hele forløbet nægtet sig skyldig.

Specialanklager ved SØIK, Niels Kjærsgaard, bekræfter, at sigtelserne er droppet.

”Siden virksomheden blev sigtet i oktober har vi haft drøftelser med virksomhedens advokat, der er kommet med yderligere oplysninger og med indsigelse mod sigtelsen. Vi har lyttet og revurderet sagen og har besluttet, at der ikke er grundlag for at føre en straffesag”, siger han.

Direkte adspurgt om, hvorfor det har taget så lang tid at nå frem til den beslutning, siger han:

”Man kan diskutere om fra oktober til juni er lang tid i en sag med samlet set 28 sager”.

Sagen har fyldt meget

Karsten Hjarsø synes imidlertid, at sagen har været alt for længe undervejs.

”Jeg skal ikke lægge skjul på, at sagen har været særdeles ubehagelig og har koster mange ressourcer. I tre år har sagen fyldt meget. I hele forløbet har vi fået vigtig støtte og opbakning fra kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere, som kender os og har troet på vores uskyld. Dem vil jeg gerne sige tak til, og jeg glæder mig over udfaldet på alles vegne”, siger Karsten Hjarsø.

Af de i alt 28 sigtelser, som Bagmandspolitiet rejste sidste år, er sigtelsen mod Adserballe & Knudsen den første, som anklagemyndigheden dropper.

20 virksomheder har accepteret et bødeforelæg, mens fire har modtaget et anklageskrift og venter at blive indkaldt til retsmøde. De resterer derefter tre sager, som enten afsluttes med bødevedtagelse eller anklageskrift.

Artiklen er en del af temaet Fokus på byggekartel-sagen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113