Lav løn og stor bonus giver V2C penge på kistebunden
Rådgiverne hos V2C får en lavere grundløn end andre steder i markedet, men bonusser og en fire dages arbejdsuge trækker folk til
En lavere grundløn til medarbejderne og en kvartalsvis bonus sikrer virksomheden penge i kassen, og bonussen er i en størrelsesorden, som er værd at vente på.
”Der er en grundløn, som ligger på et niveau, hvor ingen går fra hus og hjem. Den er meget fornuftig, og så er der en betydelig andel af bonus oveni”, siger Lars Blaaberg, ejer og direktør i V2C.
Den grundløn, V2C tilbyder, ønsker Lars Blaaberg ikke at offentliggøre, men det er de færreste blandt de ansatte, der finder den interessant. Til gengæld er hver tredje måned rigtig interessant.
”Vi opgør bonussen kvartalsvis og udbetaler den den efterfølgende måned, og det er indirekte med til at skabe en positiv likviditet, at de har en relativt lav løn i tre måneder og hver tredje måned får deres løn med bonus oveni”, forklarer Lars Blaaberg.
Læs også: " ”Vi startede i januar og fik først løn midt i marts” ".
Nulpunktsomsætning
Bonussen udgør 60 procent af det, som medarbejderen omsætter for månedligt - efter en fastsat nulpunktsomsætning. Strukturen gør, at direktørerne slipper for at være efter medarbejderne i forhold til fakturering af deres opgaver, som det er tilfældet mange andre steder i branchen.
”Jeg har før været ansvarlig for, at folk huskede at timeregistrere, og det var et ugentligt tilbagevendende problem med, at jeg skulle gå og sparke til alle stolene. Det var en administrativ byrde, og det bruger vi ingen tid på her. Det sker helt af sig selv”, siger han.
Derudover får medarbejderne noget ud af det, når de arbejder over.
”Det har generet mig, når jeg bare har fået fast løn, for når jeg så knoklede derudaf, fik jeg ikke noget positivt ud af det, det var kun virksomheden. Jeg blev bare træt. Her gør de indre mekanismer, at alle har fokus på forretningen. Hvis der ikke bliver omsat, hvad der skal, kan man mærke det på egen løn også”, siger Lars Blaaberg.
Kun fire dages arbejdsuge
Virksomheden har før fået omtale for sin fire dages arbejdsuge med arbejdsdage på ni timer, der giver medarbejderne en weekend på tre dage. En ordning, der tiltaler potentielle ansatte, og som ifølge direktøren også er den bedste forretningsmæssige beslutning, de har taget i virksomheden.
”Det gør, at vi aldrig oplever en mandag morgen, som vi ellers kender den. For det bliver hurtigt torsdag igen, så vi arbejder meget mere effektivt og fokuseret”, siger Lars Blaaberg.