23948sdkhjf

SIB bygger 54 boliger i Sønderborg

Nedrivningen af det tidligere Teknikum skal skabe plads til boliger for 150 mio. kroner i Sønderborg
Med tilladelsen til at nedrive bygningerne, der tidligere har huset Sønderborg Teknikum, er det nu muligt at igangsætte det lokalplanarbejde, som skal skabe rammerne for opførelsen af 54 boliger unikt beliggende i tre punkthuse i seks, syv og otte etager i Sønderborgs bymidte, skriver Building Supply.

Projektet koster omkring 150 mio. kroner. Efter de nødvendige godkendelser, vil arbejdet kunne gå i gang til foråret 2016, og de første beboere kunne flytte ind i vinteren 2016/17.

”Vi har valgt at opføre nogle slanke punkthuse, som vil falde godt ind i området. For os er det vigtigt at skabe et projekt, som hele byen kan have glæde af. Derfor har vi i placeringen af punkthusene taget størst muligt hensyn til de omkringliggende ejendomme. Det er vigtigt, at vi fastholder områdets unikke karakteristik”, siger direktør Torben Golles fra SIB Byggeri, der står bag projektet.

De 54 boliger, der får en størrelse på mellem 100 og 150 kvm, udstyres med store altaner, hvorfra der er udkig over Sønderborg Bugt. Det er arkitektfirmaet Blaavand & Hansson, der har tegnet byggeriet.

Beslutningen om at nedrive de eksisterende bygninger sker efter, at omfattende undersøgelser har vist, at det ikke er muligt at omdanne det nuværende byggeri til beboelse.

Det vil blandt andet kræve så store bygningsmæssige ændringer at føre ejendommene op til de nuværende lavenergikrav, at bygningerne vil ændre total karakter og dermed ikke passe ind i bybilledet.

En nyere bygning bevares dog, og vil fremadrettet huse Sønderborg Friskole. Med projektet reduceres bygningsmassen på arealet fra godt 10.000 kvm til 8.500 kvm.

Inden Sønderborg Teknikum flyttede ind i bygningerne, blev de beboet af tekstilkoncernen Møller & Co. Senest er bygningerne anvendt af Sønderborg Kommunes Jobcenter og Børne- og Ungeforvaltning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11