23948sdkhjf

Butiksbyggeriet er i kraftig vækst i Slagelse

Flere butikskæder har gang i byggerier i den vestsjællandske by, hvor der er godt 10.000 kvm nye butikker på vej
Flere danske butikskæder har fået øjnene op for Slagelse og er i gang med eller planlægger byggerier i den vestsjællandske købstad.

I det såkaldte Kina-Japanvejs-kvarteret er der i øjeblikket planer for 10.000 kvm nyt byggeri, og fundamentet er allerede støbt til den nye Harald Nyborg-butik, som kommer til at ligge lige over for den kommende Biltemabutik på Japanvej.

Harald Nyborg bygger 2.150 kvm, hvilket er 650 kvm mere plads end den nuværende butik få hundrede meter længere henne af vejen.

”Harald Nyborg vil gerne have en rigtig butik, hvor kunderne selv går rundt og finder varerne i stedet for det katalogmarked, som de har i dag i Slagelse. Butikken skal være færdig 1. november, mens Jem og Fix´s nye butik på 1000 kvm bliver færdig til nytår”, fortæller direktør Henrik S. Nielsen fra entreprenørvirksomheden DN Entreprise i Kolding, som er totalentreprenør på begge byggerier.

På den anden side af Harald Nyborg går Sejs Dyner til efteråret i gang med at bygge en ny butik på 1200 kvm, som skal være færdig i foråret 2016.

Både Harald Nyborg, Jem & Fix og Sejs Dyner har allerede butikker på Kina-Japanvej, som skal lejes ud til andre kunder, og en helt ny lejer er allerede på vej til Harald Nyborgbutikken.

”Det er en landsdækkende butik, som ikke findes i området i dag, men jeg må ikke sige hvem det er endnu, de sidste ting skal lige falde helt på plads først, forklarer Henrik S. Nielsen.

Entreprenøren har også allerede en hemmelig plan for, hvilken butik som den sidste store grund på 20.314 kvm i hjørnet efter Biltema vil passe perfekt til, uden at han dog vil løfte sløret for hvem.

Det er ligeledes hemmeligt, hvem der har reserveret de to grunde længere nede af Japanvej.

”Det er en developer – et entreprenørfirma, som bygger butikslokaler for blandt andet landdækkende butikskæder. Og det er ikke et lokalt firma, men mere må vi ikke fortæller”, forklarer Henny Inger Nielsen, der er erhvervskonsulent i Center for Kommunale Ejendomme.

Læs også: " Omfartsvej har skabt liv ".

Butikker rykker sammen

Dertil kommer kæden Biltemas butik på 4.200 kvm samt HTH Køkkeners overtagelse af den tidligere MT Højgaard-bygning, hvor køkkenkæden næsten er færdig med at bygge 730 ekstra kvadratmetre.

Til september samles begge HTH Køkkenbutikker så her, mens Sanistål overtager den ene af de tidligere HTH butikker, og også bygger 300 kvm til.

Tager man det nye sygehusbyggeri i Slagelse som den største enkeltinvestering med i betragtningen investeres der for seks mia. kroner i Slagelse-området i disse år.

brahe

Så meget bygges der
Biltema 4.200 kvm
Harald Nyborg 2.150 kvm
Jem & Fix 1.000 kvm
Sejs Dyner 1.200 kvm
HTH 730 kvm nyt + renovering af tidligere MT Højgaard bygning – i alt 1388 kvm
Sanistål 300 kvm nyt + renovering af tidligere HTH Køkkener bygning – i alt 1000 kvm
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109