23948sdkhjf

FRI er glad for radikal udmelding

Lettere adgang til udenlandsk arbejdskraft vil kunne komme noget af ingeniørmanglen til livs, mener FRI-direktør Henrik Garver
Det vil styrke både væksten og virksomhederne, hvis der bliver nemmere adgang til Danmark for højt uddannende.

Det mener Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI), der derfor glæder sig over, at De radikale i sin 2025-plan vil give en ”flaskehalsgaranti” til virksomheder, som gør det lettere at få adgang til udenlandsk arbejdskraft.

”Jeg har savnet større fokus på det i valgkampen. Udlændingedebatten har været beskæmmende, og det har været svært at gennemskue, hvornår vi taler om højtuddannede udlændinge, som vi gerne vil have, og flygtninge- og indvandrere, som vi åbenbart ikke vil have”, siger adm. direktør for FRI, Henrik Garver.

Læs også: " S og R lover vækst og udenlandsk arbejdskraft ".

Ingen hovsa-løsning

Han mener en lettere adgang til udenlandsk arbejdskraft vil skabe større fleksibilitet for virksomhederne.

”Konkret vil det betyde, at man kan lette en del af ingeniørmanglen herhjemme og udenlandske datterselskaber vil kunne integreres endnu stærkere i koncernen. Det er vigtigt, at man fra år til år har fokus på udenlandsk arbejdskraft, så det ikke ender med en hovsa-løsning. Udenlandsk arbejdskraft er helt centralt for, at danske virksomheder kan fungere”, siger Henrik Garver.

b]De Radikales 2025-plan[/b]
45.000 flere danskere i arbejde frem mod 2025
Vækst og velstand øges med 30 milliarder kroner
Vækst i den offentlige sektor på 0,6 procent om året fra 2020 og frem
Forøge pensionsalderen fra 67 til 68 år i 2025 – frem for at vente til 2030
Give en ”flaskehalsgaranti” til virksomheder, som gør det lettere at få adgang til udenlandsk arbejdskraft. Beløbsordningen for at få opholdstilladelse skal blandt andet sænkes fra 375.000 kr. til 325.000 kroner om året.
Sænke marginalskatten fra cirka 56 procent til cirka 50 procent.
Øge beskæftigelsesfradraget med i alt otte milliarder kroner.
Omlægge boligskatten, så både grundskylden og ejendomsværdiskatten følger lønudviklingen efter 2020. Samlet set vil partiet dog ikke hæve boligskatterne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094