23948sdkhjf

Erhvervslivet: Sådan skaber vi vækst i den private sektor

Der skal rykkes ved balancen mellem den offentlige og den private sektor for at skabe vækst herhjemme. Det var emnet under debat om vækstdagsorden på Folkemødet
For mange reguleringer hæmmer vækst, så en afbureaukratisering er et godt sted at starte.

Sådan lød det fra Allan Søgaard, adm. direktør i Falck, og Matias Møl Dalsgaard, direktør og medstifter af fælleskørselsplatformen GoMore, der mødtes for at tale om vækstdagsordenen i Danmark på årets Folkemøde.

”Da jeg var færdig på universitetet, havde de fleste et ønske om at gå ind i det offentlige. Så var der sådan nogle som mig, der ikke kunne finde ud af det, og så endte jeg i det private. I dag er efterspørgslen på job i det private større”, siger Allan Søgaard, der ser det som helt afgørende for vækst i Danmark, at der bliver rykket ved balancen mellem den offentlige og den private sektor.

Han mener ikke vilkårene for at drive forretning i Danmark er på niveau med de omkringliggende lande, som vi normalt sammenligner os med.

Tilpasninger lader vente på sig

Matias Møl Dalsgaard, direktør og medstifter af GoMore, synes grundlæggende, at forretningsstrukturen i Danmark er fin, men han synes, at tilpasninger i loven som følge af innovative forretninger lader vente på sig.

De to direktører er enige om, at balancen mellem de to sektorer skal skubbes til fordel for det private, og også at afbureaukratisering og deregulering vil være et skridt i den rigtige retning. Men for at nå derhen ligger et paradoks.

”Det er svært at sige, at nu skal det være rigtig godt, så vi regulerer lige”, siger Matias Møl Dalsgaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158