23948sdkhjf

Venstre efterlyser et gearskifte

Ændringer af planloven og aktiv bosætningspolitik skal skabe flere arbejdspladser i landdistrikterne
Der skal skabes flere danske job i hele Danmark, hedder det i et udspil fra Venstre om at skabe flere private arbejdspladser - ikke mindst i landdistrikterne.

Der er derfor ifølge V-formand Lars Løkke Rasmussen brug for et gearskifte i landdistriktspolitikken.

Man foreslår blandt andet liberalisering af planloven, udflytning af statslige arbejdspladser og en aktiv bosætningspolitik.

Liberaliseringen af planloven skal medføre, at reglerne for strandbeskyttelseslinjen kun skal gælde, hvor der er sammenhængende natur, hvilket vil sige indtil eksisterende bygninger eller offentlig vej, ligesom man ønsker de særlige regler for kystnærhedszonen ophævet og erstattet af reglerne for landzoner.

Udspillet indeholder også en række forslag til en aktiv bosætningspolitik, blandt andet bedre adgang til boligfinansiering i yderområder.

Strategi for udflytning

Lars Løkke lover, at der hurtigt efter valget skal fremlægges en strategi til at sikre statslige arbejdspladser over hele landet og at statslige arbejdspladser bør understøtte de lokale og regionale erhvervsklynger og uddannelsesinstitutioner.

Venstres udspil kaldes uambitiøst af de radikales erhvervsordfører Ida Auken.

”Venstre overser igen den vigtigste af alle dagsordener. Det er de grønne arbejdspladser, som virkelig skaber vækst og arbejdspladser i yderområderne”, siger hun til Ritzau.

Venstres udspil indeholder i øvrigt også partiets løfte om at genindføre Boligjob­ordningen med tilbagevirkende kraft fra 1. januar i år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204