23948sdkhjf

Silkeborg sætter fart på byggeriet

Rejsegilder og indvielser kommer til at falde tæt i Silkeborg, der plejer at have et anlægsbudget på 100-150 mio. kroner, men nu nærmer sig de 600 mio. kroner
Der er flere projekter på vej for bygge- og anlægsbranchen i Silkeborg Kommune.

”Vi plejer at have et årligt anlægsbudget på 100-150 mio. kroner, men lige nu nærmer vi os 600 mio. kroner. Vi har tre meget store projekter på samme tid, men har også mange andre byggerier, så der bliver en del indvielser”, siger Søren Overgaard, sektionsleder for ejendomme i Silkeborg Kommune i en pressemeddelelse og henviser til Plejecenteret Marienlund, hvor entreprenørerne er fundet, Silkeborg Stadion og Campus Bindslevs Plads.

På Silkeborg Stadion lægger kommunen op til at gentage succesen fra Plejecenteret Marienlund og udbyde i fagentrepriser - denne gang med forudgående prækvalifikation.

Forskellige entrepriser i spil

Som Licitationen - Byggeriets Dagblad tidligere har beskrevet fik kommunen hele 68 tilbud ind på de 15 fagentrepriser på plejecenteret. 25 tilbud kom fra 20 lokale virksomheder, der endte med at løbe med en tredjedel af entrepriserne.

”Det er nyt for os at udbyde så store opgaver i fagentrepriser, men indtil videre ser det jo godt ud, når så mange lokale firmaer byder på at bygge og vinder en tredjedel af fagentrepriserne. Vi kan se, at de virkelig har lagt sig i selen”, sagde Søren Overgaard tilbage i slutningen af april.

Campus Bindslevs Plads er derimod udbudt i totalentreprise.

”For at spare tid og for at sikre, at vi får den rigtige overgang mellem p-kælder og byggeri, har vi valgt at lade én entreprenør være ansvarlig for det hele. Men lige nu er der også gang i den for lokale firmaer. Vi mærker i hvert fald, at nogle ikke har plads til at give bud, når vi udbyder mindre opgaver,” siger Søren Overgaard.

Fakta om projekterne
Marienlund Plejecenter til 235 mio. kroner. Har været udbudt i fagentrepriser, og lokale virksomheder vandt i den forbindelse en tredjedel af entrepriserne. Første spadestik fandt sted i maj, og byggeriet skal efter planen være færdigt i 2017.
Silkeborg Stadion, Jysk Arena til 120 mio. kroner - heraf betaler Silkeborg Kommune maksimalt 60 mio. kroner. Opgaven er udbudt i fagentrepriser med forudgående prækvalifikation. Byggeriet skal være færdigt i 2017.
Campus Bindslevs Plads til omkring 78 mio. kroner, som dækker P-kælder og Campusbyggeri. Er for tiden i udbud i totalentreprise med forudgående prækvalifikation. Byggeriet skal være færdigt i 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156