23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Politik i byggeriet

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad
Det er et fint initiativ, entreprenørfirmaet NCC Construction har taget, nemlig at invitere politikerne til en omgang eftermiddagsdebat for ledelse og medarbejdere i virksomheden.

Virkeligheden er jo, at der er langt mellem snapsene, når det gælder byggeriet som tema i valgkampen, og der er faktisk et behov for at få diskuteret en række emner med politikerne. Byggeriet burde være lidt højere oppe på deres dagsorden, for byggeri indgår som en vigtig del af alle samfundsborgeres hverdag på den ene eller anden måde.

Byggeri er nemlig ikke kun den fysiske bygning. Det er også økonomi, finansiering, ikke mindst energi og målsætninger, skatter og afgifter og en lang række andre ting. Elementer, der alle berører den enkelte skatteyder og vælger.

Ikke mindst på energisiden er det vigtigt, at byggeriet høres og tages med på råd. 40 procent af vores energiforbrug sker i vore bygninger, så det er langt fra ligegyldigt, hvad der besluttes, når det gælder love og energimål.

Derudover er det en god idé at få politikerne helt tæt på, så man rigtigt kan få en fornemmelse af, hvor de forskellige står i debatten. Den moderne valgkamp foregår for meget i medierne, og alt andet lige er det et andet indtryk, man får, når man står ansigt til ansigt med dem.

Lige så vigtigt er det, at politikerne tager noget konkret med sig hjem. De skal være åbne for input fra virksomhederne og deres medarbejdere, og det gælder også i byggeriet. Det er vigtigt at lade dialogen udspille sig i den gode ånd, demokrati er.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095