23948sdkhjf

Ingeniør vil leve af at gemme kloakdæksler

Indtil videre har Jesper Walter-Rasmussen gemt det faste job af vejen og satser fuldt ud på at trylle dæksler væk
Kloakdæksler skal være der og udfylde deres funktion 100 procent forsvarligt. Men de skal ikke ses.

Det mener Jesper Walter-Rasmussen, og da han tog hul på 2015, gemte han al forsigtighed væk for at gemme kloakdæksler på fuldtid. Den rådgivende ingeniør kvittede sit faste job for at satse helt på firmaet Jesmig Group, hvor han laver kloakdæksler, der falder i ét med omgivelserne.

”Fra 2008 til 2010 arbejdede jeg for Roskilde Forsyning og kom i snak med kunder, der var trætte af at se på de traditionelle gamle brønddæksler. De måtte kunne gemmes af vejen på en eller anden elegant måde, mente de. Det var en udfordring, jeg godt kunne se noget i. Så jeg satte mig for at gøre brønddæksler usynlige”, fortæller Jesper Walter-Rasmussen.

Det blev til firmaet Jesmig Group sådan lidt på fritidsplan. Nu er det så slut med fritiden. Jesper Walter-Rasmussen satser helt på, at dækslerne holder.

Usynlige dæksler

Foruden dæksel-magikeren selv, består Jesmig Group nu af yderligere et par medarbejdere. Det er der hårdt brug for i en periode, hvor Jesper Walter-Rasmussen har fuldt fart på rundt for at vise de dæksler, som det er meningen, at man ikke skal se. Forleden var det Roskilde Dyrskue. Det kommende par dage er han blandt professionelle dæksel-folk på Rørcenterdagene. Senere gælder det Have & Landskab 2015 i Slagelse.

”Vi laver dæksel-løsninger, hvor kundernes belægninger integreres. Jeg har både dansk patent og EU-patent på designet af dækslet til flisebelægninger. Test af dækslerne er foregået i samarbejde med Teknologisk Institut, og vi har netop fået godkendt et 40 tons dæksel, som kan anvendes på offentlige arealer, hvor der kører lastbiler, fortæller Jesper Walter-Rasmussen.

”Det vil være optimalt, hvis entreprenører og kloakmestre kan have muligheden for et integreret kloakdæksel i baghovedet, når de taler med deres kunder om projekter. Indtil videre har det typisk været forbrugerne, der har fortalt de udførende entreprenører, at de gerne vil have et næsten usynligt brønddæksel”, siger dæksel-manden, der har base i Hillerød.

Det er Jesper Walter-Rasmussen selv, der fostrer ideerne til nye dækseltyper og også laver prototyperne. Derefter klarer firmaet Flexi Metal A/S i Vildbjerg ved Herning det praktiske med selve produktionen.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094