23948sdkhjf

Byggenyt

REGION SYDDANMARK

HOLSTED: Vejen Byråd har vedtaget et forslag til lokalplan for et område til boligformål, Åhaven i Holsted, og et tilhørende forslag til kommuneplantillæg.

Lokalplan og kommuneplantillæg er udarbejdet på baggrund af byrådets ønske om at give mulighed for opførelse af en ny boligbebyggelse ved Vestergade i Holsted Nord. Bebyggelsen skal bestå af parcelhuse på grunde over 400 kvm.

SØNDERBORG: Teknik- og miljøudvalget i Sønderborg Kommune skal på sit møde den 15. juni tage stilling til, om forslag til lokalplan 4.2-14 for Multikulturhus på Sønderborg nordhavn skal godkendes og fremlægges til offentlig høring.

Lokalplanen udarbejdes på baggrund af et konkret projekt for nyt multikulturhus. Multikulturhusprojektet blev i februar kåret som vinderen af en arkitektkonkurrence i regi af Sønderborg Kommune.

Lokalplanen har blandt andet til formål at sikre rammerne for centerbebyggelsen i området, sikre mulighed for en offentlig promenade langs vandet med rekreative oplevelser og opholdsmuligheder. Lokalplanen skal også sikre at Ewers pakhus bliver restaureret med respekt for den oprindelige fremtræden.

REGION SJÆLLAND

ROSKILDE: Plan- og Teknikudvalget i Roskilde Kommune har vedtaget et forslag til lokalplan 625 for en social institution ved Baldersvej.

Den nye ejer af ejendommen Baldersvej 3 ønsker at etablere en pleje- og undervisningsinstitution på ejendommen. Den bevaringsværdige hovedbygning og park ønskes bevaret, mens den bagvedliggende bebyggelse ønskes erstattet af en ny bebyggelse. Samtidig ønsker kommunen at udvide anvendelsesmulighederne for sin ejendom Baldersvej 1 til boligformål. Dette kræver en ny lokalplan og et kommuneplantillæg.

Lokalplanens formål er at give mulighed for, at opføre en pleje- og undervisningsinstitution i to etager på op til 3.000 kvm etageareal på ejendommen og bevare områdets specielle egenart, herunder hovedbygningen og parken med sine skrånende arealer op mod hovedbygningen. Lokalplanen sikrer også, at ny bebyggelse opføres i høj arkitektonisk kvalitet og udført i samspil med den eksisterende hovedbygning.

REGION HOVEDSTADEN

HERLEV: Herlev Kommunalbestyrelse skal på sit møde i morgen blandt andet beslutte, om der skal frigives et beløb på 8,2 mio. kroner til etablering af et nyt fælles bibliotek på Kildegårdskolen Vest.

Planen er at flytte Hjortespring Bibliotek og udvide skolebiblioteket på Kildegårdskolen ud i forhallen og midtergangen. Multisalen i underetagen inddrages også til større arrangementer for bibliotek og skole. Biblioteket har således cirka 1.100 kvm til rådighed.

Der vil i indretningen af det ny bibliotek blive lagt vægt på fleksibilitet til at tilgodese forskellige brugergruppers behov, hvorfor en stor del af inventaret vil være mobilt. Indgangspartiet renoveres, så det tydeligt signalerer, at her er både skole og bibliotek.

Der arbejdes med en tidsfrist for indflytning i februar 2016.

GLADSAXE: Gladsaxe Byråd skal på sit møde i morgen beslutte, om forslag til lokalplan 240 for Bagsværdlund skal vedtages og fremlægges til offentlig høring.

Lokalplanforslaget omfatter området ved den tidligere Bagsværd Skole.

Der er tidligere vedtaget en helhedsplan for Bagsværdlund, og lokalplanen er det plangrundlag, der muliggør realiseringen af helhedsplanen. Med den endelige vedtagelse af lokalplanen kan omdannelsen af området dermed realiseres.

Der skabes således mulighed for at omdanne den tidligere skoles område til boligområde med mulighed for erhverv ud mod Bagsværd Hovedgade og Vadstrupvej. I størstedelen af området foreslås rækkehuse i to og tre etager. Ud mod Bagsværd Hovedgade og Vadstrupvej indeholder lokalplanen mulighed for at opføre etagebyggeri i op til henholdsvis fire og fem etager. Mod Vadstrupvej er det også muligt at opføre rækkehuse.

Rækkehusene er samlet omkring grønne fællesområder, og etagebyggeriet vil fungere som støjskærm ind mod rækkehusene og de fælles grønne områder i bebyggelsen.

En væsentlig del i helhedsplanen er, at der bliver håndteret regnvand inden for området op til en 100-års regnhændelse. Som et led i regnvandshåndteringen indgår et krav om grønne tage, hvor disse ikke udnyttes til solceller eller opholdsarealer.





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11