23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION MIDTJYLLAND

FAVRSKOV: Teknik- og Miljøudvalget i Favrskov Kommune har godkendt Forslag til Cykelplan 2015.

Cykelplan 2015 indeholder forslag til ny vision og nye indsatsområder med tilhørende konkrete indsatser.

Projekter, der er foreslået i forbindelse med arbejdet med Cykelplan 2015, vil blive oplistet og teknisk prioriteret i Trafikhandleplan 2015.

Trafikhandleplanen er en samlet plan indeholdende forslag til anlæg af cykelstiprojekter, vejprojekter og trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge.

Trafikhandleplanen fremlægges til politisk behandling i august 2015.

REGION SYDDANMARK

HOLSTED: Vejen Byråd har godkendt et forslag til lokalplan og et forslag til tillæg til kommuneplanen, som skal bane vej for et solvarmeanlæg i Holsted.

Det er Holsted Varmeværk, der ønsker at opstille et solfangeranlæg på et cirka seks hektar stort areal.

Anlægget omfatter i sin helhed 12.500 kvm solvarmepaneler, en akkumuleringstank på 2.000 kbm, cirka 700 meter transmissionsledning samt maskinhus og formidlingspavillon.

KERTEMINDE: Ejer af Målebakkevej 10, Viby, har ansøgt Kerteminde Kommune om støtte til nedrivning af fire bygninger på ejendommen - herunder to længer, som er udpeget som bevaringsværdige. Nedrivningen kræver derfor en dispensation fra lokalplanen.

Ejendommen er en firelænget gård, hvor stuehuset og længen ud mod Målebakkevej har en høj bevaringsværdi, mens de resterende to længer har en middel bevaringsværdi. Der er i udpegningen ikke taget højde for bygningernes tilstand eller udtryk og bygningerne har ikke fredningsstatus ved Kulturstyrelsen.

Erhvervs- og Vækstudvalget har tidligere besluttet at give tilsagn om støtte til nedrivning af bygningerne, hvis der kan meddeles dispensation fra lokalplanen.

Miljø- og Teknikudvalget i Kerteminde Kommune har sagen til behandling i dag, tirsdag den 9. juni.

SØNDERBORG: Sønderborg Kommune er blevet bedt om at give tilladelse til nedrivning af ejendommen Sundgade 36 i Sønderborg, som er erklæret bevaringsværdig.

Teknik- og miljøudvalget i Sønderborg Kommune skal på sit møde den 15. juni beslutte, om der skal gives tilladelse til nedrivning, eller om der skal nedlægges et nedrivningsforbud efter § 14 i planloven. Et § 14 forbud betyder, at der skal udarbejdes en lokalplan, hvor den pågældende ejendom er omfattet, med bestemmelser om forbud mod nedrivning.

Forvaltningen indstiller, at udvalget siger ja til en nedrivning på betingelse af, at bygningen ikke fjernes, før der foreligger et godkendt projekt for opførelse af en ny bygning på grunden.

REGION SJÆLLAND

ROSKILDE: Plan- og Teknikudvalget i Roskilde Kommune har godkendt helhedsplanen for Kulturstrøget i Roskilde, som skal danne grundlag for udførelsen af de kommende års anlægsprojekter på Kulturstrøget. I efteråret 2014 afholdt kommunen en idékonkurrence om helhedsplanen for anlægsprojekter på Kulturstrøget i Roskilde. Marianne Levinsens tegnestue vandt konkurrencen, fordi forslaget aflæser og bygger videre på Kulturstrøgets nuværende kvaliteter. Desuden er det økonomisk realistisk at føre ud i livet, og det kan deles i etaper. Tegnestuen har nu bearbejdet sit forslag til en helhedsplan.

Anlægsprojekterne vedrører: Byhaven ved Sankt Ols Stræde og passagen ved Husarstalden, som er programsat til 2016, Haven ved Algade 31 og Klosterstien, som står på programmet i 2017, og Sankt Peders Stræde, som står for skud i 2019. De enkelte projekter skal konkretiseres og aftales med grundejere og naboer, før forvaltningen kan fremlægge det enkelte projekt og den tilknyttede økonomi til politisk beslutning.

HOLBÆK: Holbæk Byråd har vedtaget et forslag til kommuneplantillæg og et forslag til lokalplan, der skal bane vej for et solcelleanlæg på Lammefjorden.

Forslagene, der nu er blevet fremlagt til høring, åbner mulighed for etablering af et solcelleanlæg på Lammefjorden, cirka 600 meter vest for Grevingevej.

Planforslagene er blevet udarbejdet på baggrund af et konkret projekt for etablering af et solcelleanlæg på Lammefjorden.

Høringsperioden slutter den 30. juli.

REGION HOVEDSTADEN

HVIDOVRE: Teknik- og Miljøudvalget i Hvidovre Kommune anbefaler, at der skal etableres en gangvenlig belægning på Hvidovre Kirkeplads, således at alle byens borgere kan komme lettere frem til Hvidovre Kirke, Hvidovre Kirkegård og Rytterskolen, og at merudgiften på 610.000 kroner indgår i budgetbehandlingen 2016

På Hvidovre Kirkeplads findes der i dag en flot brostensbelægning, der dækker hele pladsen mellem kirkemuren, Rytterskolen og Magistergården. Belægningen er ujævn og til stor gene for kørestols- og rollatorbrugere og andre dårligt gående.

Vej- og Parkafdelingen har fået Rambøll til at udarbejde et projekt for kirkepladsen, som tager højde for tilgængelighedsregler, brolægningskrav, fald og andre skævheder, der er på pladsen, de historiske bygninger og datidens arkitektur, mulighed for etablering af flere gangbaner til for eksempel Præstemosen og Magistergården samt ny belysning og ny skiltning.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094