23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Blåt, rødt eller grønt

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad
Mens de borgerlige partier gør sig lækre over for erhvervslivet med forskellige initiativer som skattelettelser, boligjobordning, færre byrder med videre, så har venstrefløjen travlt med initiativer, der går i retning af den grønne omstilling.

Det sker med forskellige forslag; Enhedslisten ønsker at oprette et superministerium, der skal sørge for, at Danmark omstilles til den grønne farve i en fart, og Alternativet ønsker, at håndværkere kan få en grøn uddannelse ovenpå deres håndværkeruddannelse.

Nu er det jo ikke sådan, at Danmark ikke bevæger sig i retning mod en grøn omstilling.

Der er faktisk sat nogle ret skrappe klimamål for 2020, og den grønne omstilling er således allerede i gang. Det betyder dog ikke, at der ikke kan gøres mere. For eksempel kunne man sagtens forestille sig en boligjob­ordning, der blandt andet er koblet op på energivenlige initiativer. Blot er det vigtigt, at virksomhederne og ikke mindst samfundet i det hele taget kan følge med. Dette gælder ikke blot teknologimæssigt, men også hele vort økonomiske system skal lægges om, og det er ikke noget, man bare lige gør. Eksempelvis har man endnu ikke - på trods af flere års arbejde, set et dueligt forslag til omlægning af bilafgifterne. Vi er nødt til at indse, at ikke det hele kan være grønt og økologisk. Vi har i Danmark fortsat en industriproduktion, som vi er ret afhængige af, og landbruget kan ikke komme til at investere blandt andet på grund af grønne krav fra Planlov og andre alvorlige begrænsninger, som er væksthæmmende.

Grønne initiativer er udmærkede, men de må ikke bruges som skalkeskjul for at omlægge samfundet til strammere og langt mere centralistisk styring.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109