23948sdkhjf

Sundhedsbyggeri giver nye visuelle oplevelser

Dansk arkitektvirksomhed tegner markante sygehus- og laboratoriebyggerier i vores nordiske nabolande
Sygehus- og laboratoriebyggeri lægger i disse år beslag på flere større danske tegnestuer, som ikke bare er efterspurgte herhjemme, men også i de andre nordiske lande.

Helt i front ligger arkitektvirksomheden C.F. Møller og C.F. Møller Landscape, der er i samarbejde med Terroir og ingeniørfirmaerne Alectia og Søren Jensen aktuelt har vundet første fase af konkurrencen om Akuthus til Nyt Hospital Bispebjerg.

Akuthuset er det største delprojekt i Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg og omfatter akutmodtagelse, operationsstuer, sengestuer og mange andre funktioner, der er essentielle for det fremtidige hospital.

Tegnestuen har dermed erfaringer at bygge videre på, og C. F. Møller skal nu også stå for udvidelsen af akutmodtagelsen på norske Akershus Universitetshospital, et sygehus hvis afsnit har forskellige dimensioner, form og udtryk.

Let at orientere sig

Sengefløjene har ét arkitektonisk udtryk, behandlingsafsnittet et andet og børneklinikken igen sit helt eget udtryk. Dette er, ifølge C. F. Møllers hjemmeside, med til at skabe en varieret visuel oplevelse, samtidig med at det er let at orientere sig i området.

Også i Sverige har den danske tegnestue opbygget et ry for grundig og gennemarbejdet byggeri indenfor både både sundhed, pleje og medicinsk forskning.

Et af verdens førende

Med blandt andet erfaring fra Mærsk-tårnet i København, der skal tiltrække førende medicinske forskere fra hele verden, har C. F. Møller vundet det nye laboratoriebygggeri Biomedicum, der skal være kraftcenter for forskningen ved det berømte Karolinska Institutet i Stockholm, et af verdens førende medicinske universiteter.

Tidligere har Karolinska Institutets forskningsmiljøer ligget spredt rundt på hele campus – et grønt park-område med røde teglbygninger, de første opført i 1930’erne.

Med Biomedicum får Karolinska Institutet ét samlende miljø til fremtidens forskning, med ultrafleksibelt indrettede laboratorie- og kontorfaciliteter.

Biomedicum bliver, ifølge arkitektplanen, omdrejningspunktet i området og et markant ikon for den verdensklasseforskning, som Karolinska Institutet står for.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142