23948sdkhjf

Vejdirektoratet åbner anlægsarbejde for besøgende

For anden gang holdes Åben Byggeplads på Silkeborgmotorvejen. Arrangementet skal styrke interessen for vejbyggeri
Normalt er byggepladser et lukket land for alle andre end bygge- og anlægsarbejderne. Men naboer til den kommende Silkeborgmotorvej og andre interesserede får nu mulighed for at komme om bag hegnet på byggepladsen.

Det sker, når Vejdirektoratet for anden gang inviterer alle interesserede til Åben Byggeplads lørdag den 20. juni.

Stedet bliver det samme som sidste år - nemlig i den nedgravede del af motorvejen mellem Dyrehaven og Gødvad Bakke i Silkeborg.

Omdrejningspunktet bliver Vejdirektoratets informationscenter på Nørreskov Bakke 2A, og selve byggepladsen på omkring en kilometers længde ud for informationscenteret er åben for alle.

”Vi fortæller som altid om vejprojektet, og hvordan motorvejen bliver til, men sammen med entreprenører, rådgivere og uddannelserne, fortæller vi i år endnu mere om, hvilke spændende ting, du kan arbejde med, når der skal bygges en motorvej,” siger projektchef Carsten Sandgaard fra Vejdirektoratet.

Faglig interesse

Han erkender nemlig, at Vejdirektoratet også har en faglig begrundelse for arrangementet.

”Vi vil meget gerne gøre unge mennesker interesserede i vejbyggeri. Og hvorfor ikke benytte chancen, når vi nu har et stort motorvejsbyggeri midt i Silkeborg?”, siger Carsten Sandgaard.

I år ligger arrangementet på en lørdag mod en hverdagseftermiddag sidste år. Carsten Sandgaard håber, at mange vil benytte fridagen til at komme forbi byggepladsen.

”Vi havde omkring 600 motorvejsinteresserede gæster sidste år, og det var vi glade for. Men vi vil gerne have at mange flere kommer forbi i år,” siger han.

Vejdirektoratet oplever generelt en stor interesse for byggeriet, og rigtig mange henvender sig om besøg og rundvisninger, fortæller Carsten Sandgaard.

”For at komme interessen i møde, har vi gennem hele projektets levetid været meget åbne omkring byggeriet. Vi har lavet vores populære informationscenter, og Åben Byggeplads er endnu et element i den åbenhed, vi gerne vil signalere. Vi vil rigtig gerne komme borgerne i byen i møde og fortælle om, hvad vejen betyder for dem. Det tror vi på er vigtigt”, siger Carsten Sandgaard.

Arrangementet
Åben Byggeplads på anlæggelsen af Silkeborgmotorvejen finder sted lørdag den 20. juni mellem klokken 12.00 og 15.00.
Det sker i den nedgravede del af motorvejen mellem Dyrehaven og Gødvad Bakke.
Omdrejningspunktet bliver Vejdirektoratets informationscenter på Nørreskov Bakke 2A.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14