23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION HOVEDSTADEN

HØJE-TAASTRUP: Høje-Taas­trup Kommune har fremlagt et forslag til lokalplan for et rekreativt område ved Sydskellet til offentlig høring.

Lokalplanen skal give mulighed for at etablere et rekreativt område. Der gives mulighed for opstilling af borde, bænke og shelters, således at det vil være attraktivt for borgerne at anvende området. I området etableres en regnvandssø i forbindelse med Røjlegrøften. Regnvandssøen bliver cirka 30.000 kvm stor og indpasses i landskabet som en naturlig sø, der vil bidrage til den rekreative værdi.

Langs motorvejen opbygges en cirka 10 meter høj og 300 meter lang støjvold, der kan skærme området for støj fra motorvejen. Denne får en landskabelig udformning og beplantes, så den indgår som en naturlig del af området. Lokalplanen giver endvidere mulighed for opførelse af en antennemast med tilhørende tekniske anlæg.

Planen er fremlagt til høring frem til 21. juli.

REGION SJÆLLAND

RØRVIG: Odsherred Byråd har sagt ja til, at der kan arbejdes videre med et kystbeskyttelsesprojekt i Rørvig, og til at kommunen midlertidigt vil afholde udgifterne til projektudarbejdelse og stille kommunegaranti for anlægslån.

Det er en gruppe af lodsejere, der vil igangsætte et digeprojekt, der skal ende med oversvømmelsesbeskyttelse af cirka 70 ejendomme syd for Rørvig Havn, hvor ejendomme og huse langs fjorden blev oversvømmet som følge af decemberstormen ’Bodil’ i 2013.

Projektudarbejdelse og miljøvurderinger anslås, på baggrund af indhentet rådgiveroverslag, at beløbe sig til 500.000 kroner, medens anlægsarbejdet anslås til tre-fire mio. kroner.

REGION SYDDANMARK

JORDRUP: Kolding Kommune har udarbejdet et tillæg til Spildevandsplan 2012-2019, der skal gøre det muligt at ændre kloakeringsmulighederne i et nyt boligområde ved Kærtoften i Jordrup, der kommer til at rumme 22 parceller.

Ved Kærtoften i Jordrup er et ubebygget areal udlagt til separatkloakering. Udstykker ønsker området udlagt til spildevandskloakering. Det betyder, at udstykker selv skal håndtere regnvandet på arealet, og at Kolding Spildevand A/S alene håndterer spildevandet. Et nærliggende regnvandsbassin kan ikke udvides på grund af pladsproblemer. Derfor ønsker udstykker at nedsive regnvandet og kun aflede sanitært spildevand.

Forvaltningen vurderer, at lokal håndtering af regnvandet på området vil være muligt. Miljøudvalget godkendte tillægget til spildevandsplanen på sit seneste møde.

KOLDING: Kolding Spildevand har ansøgt Forsyningssekretariatet om tillæg til prisloftet på spildevandstaksterne til gennemførelse af tre klimatilpasningsprojekter. Projekterne igangsættes alene, såfremt de godkendes af Kolding Kommunes Byråd og af Forsyningssekretariatet. En eventuel godkendelse fra Forsyningssekretariatet forventes at foreligge i september 2015.

By- og udviklingsdirektøren foreslår, at Byrådet godkender, at der kan arbejdes videre med finansieringsgrundlaget for de tre klimaprojekter, og Miljøudvalget besluttede på sit seneste møde at bakke op om denne indstilling.

De tre projekter handler om lokal afledning af regnvand, L AR, på Rylevej, hvortil udgiften er anslået til 12 mio. kroner og klimatilpasning i Legeparken og Byparken, hvortil udgiften er beregnet til godt 10,6 mio. kroner. Endelig er det et LAR-projekt på Genforeningspladsen i Christiansfeld. Til dette projekt forventer Kolding Spildevand, at der der skal bruges godt 8,1 mio. kroner.

En tilbagemelding fra Forsyningssekretariatet om tillæg til prisloftet forventes i september måned i år, og de tre projekter forventes fremlagt for Byrådet som separate anlægsprojekter i december måned.

REGION MIDTJYLLAND

TORRILD: Der skal opstilles tre nye vindmøller ved Torrild, og den 8. juni holder Odder Kommune og opstilleren af møllerne Ecopartner ApS et informationsmøde.

Odder Kommune har offentliggjort forslag til kommuneplantillæg samt lokalplan med tilhørende VVM-redegørelse vedrørende opførelse af vindmøllerne.

REGION NORDJYLLAND

SKALBORG: Aalborg Kommune har besluttet at igangsætte en byudviklingsplan for Skalborg for at skabe en fælles vision og en handlingsplan for bydelen. By- og Landskabsudvalget har den 28. maj 2015 godkendt, at der igangsættes en fordebat for en byudviklingsplan og kommuneplantillæg for byudvikling i Skalborg. Byudviklingsplanen skal danne grundlag for fremtidige investeringer i bydelen samt give et kvalificeret grundlag for at vurdere indkomne projektforslag.

Fordebatten om fremtidens Skalborg kickstartes med et borgermøde den 9. juni, og den slutter 10. august.

Blandt de centrale temaer i byudviklingsplanen er forbindelser og mobilitet i bydelen - med fokus på bløde trafikanter, grønne og rekreative sammenhænge i bydelen omfattende landskab, rekreation og fritid og centrale mødesteder og funktioner i bydelen omfattende byrum, butikker offentlig/privat service med videre.

THISTED: Udvalget for klima, teknik og miljø i Thisted Kommune imødekom forleden Thyborøn-Agger Færgefarts ønske om at få bygget en ny færge og nye færgelejer.

I udvalgets beslutning ligger også et ”ja” til, at der kan optages byggelån til færge og færgelejer indenfor en beløbsramme i størrelsen 90-93 mio. kroner med kommunegaranti fra både Thisted og Lemvig kommuner, skriver Nordjyske Stiftstidende.

Sagen skal i Thisted Kommune behandles i strategi- og økonomiudvalget den 10. juni og i kommunalbestyrelsen den 16. juni.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14