23948sdkhjf

Det skrider frem med byggeriet på Herlev Hospital

Omdannelsen og udvidelsen af Ny Herlev Hospital er godt i gang
Slår man et smut forbi hospitalet i Herlev, så er det tydeligt at se, at maskiner og håndværkere er ved at omdanne og udvide hospitalet.

Første etape er allerede færdiggjort og indviet. Det gælder et anlæg til rensning af spildevand, mens anden etape står på nu.

En etape, der går på opførelse af en godt 6.200 kvm stor servicebygning, der skal supplere de eksisterende faciliteter med ny personalekantine, laboratoriefaciliteter og en automatiseret varemodtagelse, oplyser projektleder Jess Krarup til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Automatiseringen med såkaldte selvkørende fortove, der bringer varerne ind, og den efterfølgende robothåndtering hænger sammen med krav om at sikre effektiviseringer, påpeger han.

Råhuset, som opføres af entreprenørvirksomheden Einar Kornerup A/S, skrider frem, og inden længe går blandt andre Kemp & Lauritzen A/S i gang med elinstallationerne.

”Planen er, at bygningen skal stå færdig i sommeren 2016”, siger Jess Krarup og påpeger, at de eksisterende servicelokaler derefter skal renoveres.

Flere etaper på vej

Tredje etape af omdannelsen og udvidelsen af Ny Herlev Hospital går på opførelse af en ny regional sterilcentral, som etableres i forlængelse af den nye servicebygning.

I sterilcentralen skal medicinske redskaber rengøres, og udover Herlev Hospital skal den blandt andre betjene Hvidovre Hospital og Nordsjællands Hospital.

Etapen er lige nu i prækvalifikation, oplyser Jess Krarup og påpeger, at tanken er, at man i slutningen af 2015 skal i gang med at grave ud til byggeriet.

I slutningen af året er der også fokus på byggeriet af blandt andet et mor-barn afsnit og en fælles akutmodtagelse.

”Det er hjertet i byggeriet”, siger Jess Krarup og fremhæver, at ændringerne på hospitalet samlet forventes at stå klar i 2019, og at de forskellige dele løber op i 2,9 mia. kroner.

2,25 mia. kroner er fra kvalitetsfondsmidlerne, mens regionen har finansieret Sterilcentralen, påpeger han.

Læs også: " Kommune indgår partnerskabsaftale nummer tre ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157