23948sdkhjf

Arkitekter bygger efter dogmefilm-principper

Tegnestuen Adept udvider med flere medarbejdere og har med 65.000 projekterede kvadratmeter fået hul igennem til boligbyggeriet
Tegnestuen Adept har vokseværk og 2015 ser ud til at blive et år med fortsat positiv vækst.

Den voksende aktivitet i boligbyggeriet smitter af og samlet set tæller Adepts boligprojekter under projektering og opførsel næsten 65.000 kvm, der alle opføres med murværk som det primære facademateriale, men leger med tegltraditionen gennem variation af forbandter og farver.

”Vores fascination af tegl som facademateriale startede med Havnehusene, der i samarbejde med Luplau & Poulsen Arkitekter snart står færdigbygget på Aarhus Havn. Havnehusene og Kanalhusene er faktisk de eneste teglbygninger på Aarhus Ø. For os er tegl som facademateriale lidt som at lave en dogmefilm - vi søger tilbage mod klassiske materialer, men forsøger at bruge dem på en anderledes måde”, siger Anders Lonka, partner i Adept.

Større boligprojekter

Alene i år har virksomheden, der 1. juni udvider teamet til 29 medarbejdere, vundet to boligkonkurrencer i Flensborg og i københavnsområdet.

Derudover står tegnestuen bag to større boligprojekter i Ørestaden.

Tegnestuens udvidelse af staben er nøje målrettet projekteringsområdet med flere centrale medarbejdere, herunder projektleder Jes­per Skjoldborg, der kommer fra en stilling som tegnestue­chef i Friis og Moltkes sjællandske afdeling. Desuden tæller Adepts team nu kompetencer til det svenske og tyske marked, samt et øget fokus på bæredygtighed gennem dgnb-certificerede medarbejdere.

Adept har base i København og Guangzhou og blev grundlagt i 2006 af Anders Lonka, Martin Laursen og Martin Krogh.

”I øjeblikket har vi igangværende bygnings- og planprojekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland. Foruden de 65.000 kvm boliger, vil flere andre projekter stå færdige de kommende år, herunder et kultur- og bevægelseshus på Frederiksberg; en ny undervisningsbygning til University College Nordjylland og vidensbyen Cortex Forskerpark i Odense”, siger Anders Lonka.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125