23948sdkhjf

Behov for flere boliger i landets større byer

Fremskrivning forudsiger fortsat befolkningstilvækst i København og andre af landets store byer, mens fraflytningen fra udkantsdanmark fortsætter
Der bliver de kommende 10 år behov for mange nye boliger i landets store byer, mens der omvendt kan forventes flere tomme boliger i udkantsdanmark.

Det er konklusionen af Danmarks Statistiks netop offentliggjorte fremskrivninger af befolkningen.

Københavns Kommune forventes at vokse med 19 procent og Frederiksberg Kommune med 12 procent over de næste 10 år. Men også andre storbyer som Aarhus, Odense, Aalborg, Vejle og Horsens samt kommunerne omkring København vil få minimum fem procent flere indbyggere frem mod 2025. Baggrunden er, at storbyerne har en forholdsvis stor andel unge, der føder børn og har lav dødelighed. Dertil kommer tilflytning fra øvrige kommuner og fra udlandet.

Befolkningsfremskrivningen bekræfter en udvikling, som har været undervejs i en del år.

På landsdelsniveau forventes et fald i folketallet på Bornholm og i Vest- og Sydsjælland. Befolkningstilbagegang kan også forventes i store dele af Nordjylland, Vestjylland, på Lolland-Falster og på Sydfyn, Ærø og Langeland. I alt 35 af landets 98 kommuner vil få faldende indbyggertal i løbet af de kommende 10 år.

Flere tomme boliger

”Befolkningstilbagegang betyder i sig selv, at der er færre købere til boligerne. Ældre generationer flytter samtidig sjældnere end de yngre, hvorved efterspørgslen efter boliger får endnu et nøk ned. Det kan betyde flere tomme boliger og i det hele taget et nedadgående pres på boligpriserne”, lyder det i en kommentar til prognosen fra boligøkonom Joachim Borg Kristensen fra Nykredit.

”Omvendt skaber den voksende befolkning et behov for flere boliger i de største byer. Det forstærkes af, at befolkningen har en stor andel af de yngre generationer, og resulterer i et opadgående pres på boligpriserne afhængigt af, hvor meget nybyggeriet følger med”, siger han.

Ifølge befolkningsprognosen forventes befolkningen i Danmark at stige med godt en halv mio. - 521.000 personer - eller godt ni procent over de næste 25 år. Tilvæksten skyldes især, at befolkningen bliver ældre og at andelen af indvandrere og deres efterkommere vil stige i fremtiden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11