23948sdkhjf

Betonproducent opruster på butiksbyggeri

Der bygges flere discountbutikker end nogensinde før. Det mærkes hos betonfabrikken Give Elementer A/S, der har justeret sit produktprogram til at omfatte store betonelementer på op til 4x7 meter
Der er stor efterspørgsel på de store elementer blandt discountbutikkerne. Discountbutikkerne er nemlig byggerier, hvor der typisk bruges helt gængse elementer som vægelementer, bagmurselementer og skillevægge.

Med de nye store elementer bliver det endnu lettere og i sidste ende billigere at bygge, fordi de store elementer giver mulighed for en besparelse på tagets stålkonstruktion.

”Vi har gennem 50 år tilpasset vores produktion til markedets behov – og det har vi tænkt os at fortsætte med”, fortæller salgschef Finn Eskildsen, Give Elementer A/S, i en pressemeddelelse.

Priserne på beton er i dag presset helt i bund og ønsket om en lav pris er ingen undtagelse, når man bygger discountbutikker.

Simple elementer og en super effektiv produktion har nemlig gjort det muligt at lave en skarp prissætning i et trængt marked - en skarphed som Finn Eskildsen mener er absolut nødvendig for at navigere på nutidens betonmarked.

Da fabrikken tilbage i 1968 leverede elementer til sit første industribyggeri, var det til kagefabrikken Dancake. Dengang var elementerne 2,5 meter høje og kun 60 cm brede. I dag producerer fabrikken betonelementer op til 4 x 7 meter.

Større butikker

For at tiltrække flere kunder bygges discountbutikkerne i dag større end nogensinde før.

Netto der har 457 butikker rundt omkring i Danmark satser primært på at modernisere og udvide de eksisterende forretninger, men forventer også at åbne 10-12 nye butikker, hvoraf en kommende butik bliver 1.075 kvm.

En typisk Netto-butik er i dag cirka 750-800 kvm Det er 100 kvm større end for 10 år siden. Fremgangen ses også hos Rema1000 og Kiwi. Sidstnævnte har planer om at bygge en halv snes nye butikker i år, herunder storbutikker, der i størrelsesordenen nærmer sig supermarkederne.

Give Elementer A/S har desuden leveret betonelementer til en lang række discountbutikker, her iblandt Kiwi og Fakta.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.301