23948sdkhjf

Gymnasium har færdiggjort anden etape af udbygning

Helt ny undervisningsfløj, det er tegnet af BIG, står færdig på Gl. Hellerup Gymnasium
Arkitektvirksomheden BIG-Bjarke Ingels Group har færdiggjort en ny 1400 kvm undervisningsfløj til kreative fag, samt et sportsanlæg på Gl. Hellerup Gymnasium, udført i samarbejde med totalentreprenøren Bent Nygaard Sørensen, ingeniørvirksomheden Midtconsult og bygherrerådgiveren Grontmij.

Byggeriet gik i gang netop som BIG fejrede åbningen af første tilbygning i 2013 – en nedgravet sportshal på 1100 kvm, som danner et bakkelandskab i skolens gårdhave og på rekordtid er blevet skolens mest eftertragtede udeområde.

Den nye bygning med undervisningsfaciliteter og klasselokaler til billedkunst, musik, drama og studievejledning er fordelt på to etager. Dele af bygningen, herunder omklædningsfaciliteter er placeret under jorden, for at bevare fodboldbanerne ovenover, samt skabe direkte forbindelse mellem skolegården, og multihallen med idrætsbanerne og parkeringspladsen på den vestlige side af gymnasiet.

Taget af tilbygningen forlænger fodboldbanerne og skaber i lighed med sportshallens tag et uformelt udendørs areal, der også fungerer som tilskuerpladser for aktiviteterne på banen

I sit hovedgreb er tilbygningen udtænkt som en sandwich af enkle materialer: beton, træ og glas. Betonen er støbt som en krumning i hele husets længde og føres som terrændæk fra skolegården videre gennem huset til bagvæggen og fortsætter op i det ensidigt skrånende tag, mens interiøret primært består af træ. Den østvendte facade i glas åbner huset for indblik og udsyn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125