23948sdkhjf

2015 begyndt med mange konkurser

30 procent flere konkurser i bygge og anlæg end i de første måneder i 2014
Den gryende optimisme i byggeriet kan ikke aflæses i antallet af konkurser de seneste måneder.

Ifølge Danmarks Statistik gik 63 bygge- og anlægsvirksomheder konkurs. Dermed har der i årets fire første måneder været 204 konkurser i bygge- og anlægsbranchen. Det er 47 - eller 30 procent - flere end de fire første måneder sidste år.

”For anden måned i træk ser vi et konkursniveau, som ligger markant over niveauet fra sidste år. Det er stadig ikke tid til at male fanden på væggen og proklamere et stigende konkursniveau, da konkurstallene varierer meget fra måned til måned. Men hvis vi ikke ser en bedring i de kommende måneder, kan vi blive nødt til at justere vores skøn for antallet af konkurser i 2015”, siger chefkonsulent Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri.

Et paradoks

Han kalder det paradoksalt, at der er flere konkurser, når der den seneste tid har været en gunstig udvikling i beskæftigelsen i branchen.

”Men det hænger formentlig sammen med, at mens mange virksomheder i branchen klarer sig bedre og ser lysere på fremtiden, så er der også en restgruppe af virksomheder, som har sværere ved at vriste sig fri af de dårlige tider”, siger Andreas Fernstrøm.

I alt blev 380 virksomheder erklæret konkurs i april.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156