23948sdkhjf

Lærlinge slås med brolægger på Mors

Bøvl mellem lærlinge og brolægger på Mors, som også mistænkes for falske anmeldelser på Smiley-portal
To lærlinge fra Morsø Brolægning og Anlæg ApS har kæmpet hårdt for at få Morsø Brolægning og Anlæg ApS til at betale op imod 200.000 kroner i pension og feriepenge. For den ene gik der halvandet år, før han fik sine penge.

Det skriver Licitationen - Byggeriet Dagblads søsterblad, Mester Tidende, som udkommer i dag.

”Jeg manglede 88.000 kroner. Cirka 60.000 af dem var pension, som min læremester slet ikke havde betalt, i den tid jeg var hos ham. Til sidst sagde jeg op, fordi jeg simpelthen ikke ville finde mig i mere”, siger Kristian Julius Bjerregaard.

Han afsluttede sin læretid i et nyt firma i september og fik en bronzemedalje for sit svendestykke. Om tiden hos Morsø Brolægning og Anlæg ApS siger han:

”Jeg kan slet ikke forstå, at han kan blive ved med at have lærlinge. Jeg vil råde andre til at holde sig langt væk fra ham”.

I alt fire lærlinge har Mester Tidende kendskab til, som er stoppet hos Morsø Brolægning og Anlæg ApS før tid. Én af de to lærlinge, som har haft penge til gode i firmaet, havde 94.392 kroner i pant i virksomhedens firmabil.

Her måtte sagen i Tvisthedsnævnet, før pengene kom.

Utroværdige anmeldelser

Udover de fire sager med lærlinge, har Mester Tidende også talt med tidligere kunder, som angiveligt skulle have givet Morsø Brolægning og Anlæg ApS særdeles positive anmeldelser på Smiley-portalen anmeld-haandvaerker.dk

”Det er korrekt, at jeg har fået udført noget arbejde af Morsø Brolægning og Anlæg ApS, men det, der står på anmaeld-haandvaerker.dk, er ikke noget, jeg har skrevet, og jeg har heller ikke givet nogen karakterer”, siger en af kunderne, Jørgen Jørgensen.

Anmeld-haandvaerker.dk har nu pillet anmeldelserne af og undersøger i øjeblikket sagen.

Afviser anklager

Direktør Jamshed Akhtar Raja fra Morsø Brolægning og Anlæg ApS afviser alle anklager om fusk på anmeld-haandvaerker.dk.

”Alle kunder har skrevet under på skemaet fra anmeld-haandvaerker.dk, så jeg kan ikke genkende kritikken”.

Om lærlinge-forholdet siger han:

”Kristian var ualmindeligt dygtig, og jeg var ufatteligt glad for at have ham. Jeg vidste ikke, de skulle have pension. Da jeg fandt ud af det, fik de pengene med det samme”, siger Jamshed Akhtar Raja.

Dansk Byggeri og 3F kender firmaet
Både i Dansk Byggeris lokalforening på Mors og i 3F’s lokale afdeling kender man Morsø Brolægning og Anlæg ApS. Dansk Byggeri ønsker ikke at udtale sig om virksomheden, men det har de til gengæld ikke noget imod i 3F.
”Vi har mindre end én sag om året med lærlinge, der får ophævet deres kontrakter, så tre ophævelser for ét firma alene er rigtig mange. Desværre er det meget svært at fratage et firma retten til at uddanne lærlinge, men jeg vil personligt selv skrive en klage til Byggeriets Uddannelser”, siger Anders Carlsen, faglig sekretær i 3F, Viborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172