23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Nøgletal og kvalitet

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad
Da man for efterhånden mange år siden indførte nøgletalssystemet, var det med tanken om, at der skulle være fokus på kvaliteten, og det at byggeriet fik en karakter, skulle være med til at højne kvaliteten i det arbejde der blev udført. Systemet brillerede i første omgang med at være alt for besværligt. En kulmination var for eksempel, da man i nærværende avis kunne læse, at der var 22.000 fejl på det nye statsfængsel i Horsens. Siden blev systemet kraftigt forenklet, og det har betydet en noget mindre byrde for entreprenørerne med hensyn til indberetninger, og bygherrerne kan i dag også bedre overskue det.

Nøgletalssystemet har derfor været sundt for kvaliteten i det færdige offentlige byggeri.

Og det er fortsat ikke urimeligt at stille krav til kvaliteten. Om det så skal være et nøgletalssystem, eller kvalitetssikringen skal foregå på en anden måde er uvist, men sikkert er det, at det er et sundt incitament, og det betyder alt andet lige også, at der er et konkurrenceelement i kvaliteten og ikke kun i prisen.

Man kan dog nok godt spørge, om systemet er blevet så forenklet, at det kan knibe med at få et realistisk billede frem. Men overordnet set så er det sundt med en overvågning af kvaliteten. Tænk på de store byggerier som for eksempel sygehusene. Her er der mange milliarder kroner i spil, og her kan nøgletalssystemet godt være med til at sikre, at det også bliver gode byggerier, og at entreprenørerne holder fokus.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109