23948sdkhjf

Byggenyt

REGION HOVEDSTADEN

GLADSAXE: Gladsaxe Byråd vedtog i december at sende lokalplanforslag 234 med tilhørende forslag til kommuneplantillæg 13 i offentlig høring, og nu er høringen afsluttet. Planerne indstilles nu med en række ændringer til endelig vedtagelse i byrådet, der behandler sagen den 13. maj.

Planerne giver mulighed for at omdanne den tidligere smede- og maskinfabrik på Niels Finsens Alle 31 til boliger.

SØBORG: Gladsaxe Kommunes almene ældreboligafdeling Kildegårdens Ældreboliger, som består af 71 ældreboliger fordelt på forskellige adresser i Søborg, har besluttet at udskifte utidssvarende vinduer og døre på ejendommenes haveside.

1,55 mio. kroner af afdelingens midler i 2015 er hensat til delvis finansiering af istandsættelsesarbejderne. Resten af udgiften lånefinansieres.

Arbejderne forventes at kunne gennemføres i sensommeren/efteråret 2015.

Gladsaxe Byråd har sagen til behandling på sit møde den 13. maj, hvor det indstilles at projektet, tidsplanen og finansieringen godkendes.

REGION SJÆLLAND

VIBY: Plan- og Teknikudvalget i Roskilde Kommune har godkendt Lokalplan 616 for ældreboliger i Viby endeligt.

Et privat boligselskab ønsker at opføre ældreboliger i tilknytning til Viby Omsorgscenter, og lokalplanen gør det muligt at etablere i alt 18 ældreboliger på 65 kvm i tilknytning til omsorgscentret Toftehøjen i Viby.

HØNG: Teknik- og Miljøudvalget i Kalundborg Kommune har godkendt et forslag til lokalplan for en udvidelse af Høng Varmeværk.

Lokalplanen muliggør en udvidelse af værket vest for det eksisterende varmeværk.

Udover at udvidelsen skal sikre en større kapacitet af anlægget, omfatter udvidelsen også etableringen af et askelager, der vil reducere lastbiltrafikken til og fra varmeværket, da asken ikke løbende skal afhentes. Det forventes, at askelageret bliver etableret i 2015, hvorimod den ekstra akkumuleringstank vil blive etableret, når der vurderes at være et behov for den.

REGION SYDDANMARK

VEJEN: Forslag til Lokalplan 274 indstilles til godkendelse i Vejen Byråd, der behandler sagen på et møde den 12. maj.

Lokalplanforslaget er udarbejdet på baggrund af en konkret henvendelse fra grundejer Oxdal Ådalen Boliginvest A/S, der ønsker mulighed for opførelse af forskellige boligformer ved Ådalen.

Lokalplanen indeholder mulighed for, at hele området kan udstykkes i fuldt omfang til parcelhuse, tæt-lav boligbebyggelse som f. eks. række-, dobbelt- og gårdhuse eller som en kombination mellem de forskellige boligtyper.

Der må kun bygges i form af åben-lav eller tæt-lav boligbebyggelse, og bebyggelsesprocenten må maksimalt være 30 ved åben-lav og maksimalt 40 ved tæt-lav bebyggelse. Bygninger må ikke opføres i mere end to etager med en maksimal højde på 8,5 meter.

ØSBY: Øsby-Årøsund Vandværk I/S har behov for at etablere et nyt vandværk i Aarøsund, da det eksisterende vandværk er nedslidt. Der ønskes optaget et lån i Kommunekredit på op til to mio. kroner, og dertil ønskes en garantistillelse fra Haderslev Kommune. Det nye vandværk omfatter en 148 kvm stor bygning med vandbehandlingsanlæg bestående af trykfiltre og ny, overjordisk ståltank som rentvandsbeholder.

Udvalget for Plan og Miljø i Haderslev Kommune har sagt ja til at stille den ønskede garanti. Haderslev Byråd ser på sagen sidst i denne måned.

REGION MIDTJYLLAND

HOLSTEBRO: Holstebro Kommune har i investeringsoversigten for 2015-2018 afsat rådighedsbeløb på i alt fem mio. kroner til istandsættelse af bygninger på Slagteriet. Rådighedsbeløbet er fordelt med to mio. kroner i år og én mio. kroner i hvert af årene 2016-2018.

De to mio. kroner, som er afsat i år, foreslår forvaltningen blandt andet bliver anvendt på at få vurderet bygningernes grundlæggende tilstand, teknisk og arkitektonisk og få vurderet installationer og forsyning.

Desuden skal mulighederne for istandsættelse vurderes. Forvaltningen foreslår, at det kan vurderes på to-tre niveauer: 1: råt og uopvarmet med henblik på brug til udstillinger, værksteder, indendørs ”byrum”, fysisk aktivitet med mere. 2: Delvist opvarmet til brug for udstillinger, værksteder, kontorceller, café med mere. 3: opvarmet efter gældende standarder til brug for kontorer, mødefaciliteter, undervisning med mere.

De tre mio. kroner, som er afsat i årene 2016-2018, foreslås anvendt til fortsat istandsættelse i henhold til det, vurderingerne konkluderer.

Teknisk Udvalg sagde forleden god for forvaltningens forslag og meddelte anlægsbevilling på de fem mio. kroner.

STAUNING: Ringkøbing-Skjern Kommune har modtaget en anmodning om udarbejdelse af lokalplan for udvidelse af Stauning Whisky A/S. Stauning Whisky ønsker at udvide produktionen af whisky samt forretningen. Produktionen ønskes forøget til cirka 750.000 liter whisky årligt, hvor den i dag er på cirka 15.000 liter whisky årligt. Det samlede areal, der er behov for for at kunne øge produktionen af whisky, er cirka 8000 kvm.

Teknik- og Miljøudvalget anbefaler overfor byrådet, at der kan udarbejdes plangrundlag for området for ansøgers egen regning og risiko.





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094