23948sdkhjf

Nutidigt behov gearer Thyborøn Havn til fremtiden

Ny offshore-kaj åbner nye muligheder for Thyborøn Havn i forhold til kommende havmølleparker
Det er med fremtidskikkerten indstillet til både nær og fjern, når Thyborøn Havn til efteråret sender anlægget af en ny offshore-kaj i udbud.

Den nye kaj er nemlig ikke blot en nødvendighed for at spille med i kommende offshore-vindprojekter. Den er også en forudsætning for en nødvendig forøgelse af kapaciteten på godshåndtering, som allerede nu begynder at klemme den nuværende Langholmkaj og Limfjordskaj.

Begge kajer er solidt trafikeret med pallegods og søral-aktiviteter, og hvis havnen skal være med på nye godsaktiviteter som biomasse og anden bulk- og containertrafik, så rækker Thyborøn Havns nuværende kapacitet ikke.

Godt øje til havmølleparker

Havnedirektør Jesper Holt Jensen lægger dog ikke skjul på, at han har et godt øje til de kommende nærkyst-mølleparker, som ligger lige til højrebenet for Thyborøn Havn.

”Vindmølleparken Vesterhav Nord kommer til at ligge blot fire sømil fra havnen, og derfor satser vi på at geare os til at tiltrække nye aktører ved at anlægge en offshore-kaj i vores sydhavn, som kan magte sværgods-belastningen. Kajen bliver 180 meter og forberedes for netop offshore-muligheder. Kajen kommer til at kunne tåle en belastning på 20 tons pr. kvadratmeter. Det er 10 gange så meget som vore nuværende kajer magter”, siger Jesper Holt Jensen.

Foruden Vesterhav Nord, har havnedirektøren også blikket rettet mod norske mølleprojekter med en fornuftig sejlafstand til Thyborøn.

Grønt lys fra bestyrelsen

”Inden for en årrække kan vi også forvente dekommissionering af oliefelter, hvor Thyborøn Havn kan være en relevant aktør”, vurderer Jesper Holt Jensen.

Bestyrelsen for Thyborøn Havn har tændt grønt lys for en investering, som forventes at blive på omkring 45 mio. kroner til den nye offshore-kaj.

Foruden selve kajen, indgår klargøring af bagvedliggende godsarealer i projektet, lige som der skal foretages uddybning til ni meters vanddybde ved det nye kajanlæg.

I Thyborøn går forventningerne i retning af en færdig offshore-kaj i løbet af forsommeren 2016. Dermed vil havnen være gearet til starten på anlæggelsen af nærkyst-mølleparkerne, som forventes at gå i gang i slutningen af 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109