23948sdkhjf

MT Højgaard og Arup indgår aftale om højhusbyggeri

Med en ny strategisk aftale er MT Højgaards højhusdivision stærkere rustet til at byde på fremtidige højhusbyggerier
Skylinen i flere danske byer vil ændre sig i løbet af de kommende år, hvor der også herhjemme bygges mere i højden. Derfor indgår MT Højgaard nu en strategisk aftale med den internationale rådgivningsvirksomhed Arup, der har stor erfaring med at projektere skyskrabere.

MT Højgaard oprettede sidste år en særlig højhusdivision med tidligere Pihl & Søn-topchef Halldor P. Ragnarsson i spidsen som divisionsdirektør, og med den nye aftale bliver divisionen nu yderligere styrket.

”Det kræver specialviden at optimere højhusbyggeri fra fundering til færdig penthouse. Vores samarbejde med Arup vil føre mange fordele med sig både i processen og i det færdige produkt, hvor der skabes merværdi for projektet, for eksempel ved at optimere det samlede design, så flere af bygningens kvadratmeter kan udnyttes. Sammen med Arup har vi nu et stærkt team, der allerede når de første idéer kommer på bordet, kan rådgive de mange interesserede parter i Danmark om fordele og risici ved at bygge i højden, og hvordan bygherren får mest kvalitet for pengene", siger Halldor P. Ragnarsson

Stort potentiale

Den nye aftale giver MT Højgaard kompetencerne til at bygge i højden, således at MT Højgaard kan yde økonomisk fokuseret rådgivning til ejendomsudviklere, investorer og bygherrer om, hvordan byggeri i højden skaber mest mulig værdi for både ejere, brugere og naboer.

"Vi ser et meget stort potentiale i markedet for højhusbyggeri i Danmark, og MT Højgaards filosofi om at samle de stærkeste kompetencer for at kunne rådgive kunderne rigtigt på et meget tidligt stadie i processen matcher vores tilgang. Derfor ser vi meget frem til samarbejdet, hvor vi sammen med MT Højgaard vil sørge for, at kommende højhusprojekter i Danmark kommer godt fra start", siger Sandra Akmansoy, der er direktør for Arups danske afdeling.

Arup har mere end 11.000 medarbejdere, hovedsæde i London og afdelinger i hele verden. Virksomheden etablerede kontor i Danmark for tre år siden og har godt 40 medarbejdere herhjemme.
Arup har været involveret i opførelsen af skyskrabere verden over, hvoraf den højeste, Yongsan Landmark Tower i Seoul i Sydkorea, er 620 meter høj, så der er masser af erfaring at trække på.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109