23948sdkhjf

Certificering skal sikre kvaliteten af tv-inspektioner i kloakken

Kloakmestrenes TV-Inspektion søsætter kampagne for at skabe større synlighed og få flere medlemmer i KTVI certificeringsordningen
Kloakmestrenes TV-Inspektion – KTVI – er nu klar til at optage nye medlemmer i den certificeringsordning, som en fælles branche i 2010 etablerede indenfor det kloakautoriserede område.

”Vi er endnu ikke helt landsdækkende, men satser med vores kampagne på at få mindst en KTVI-certificeret kloakvirksomhed i hver af landets 98 kommuner, fortæller Søren Christensen, der er formand for Kloakmestrenes TV-Inspektion, om baggrunden for den informationskampagne, som foreningen netop nu skyder i gang.

KTVI ønsker flere medlemmer, fordi man vurderer, at det får større og større betydning, at kloak tv-inspektioner bliver udført efter fælles retningslinjer og med ensartede kvalitets- og dokumentationskrav.

”Forsikringsselskaber, boligforeninger og bygherrerådgivere, men også flere og flere bolig- og bygningsejere efterspørger kloak TV-inspektioner, hvor der er indbygget kvalitetssikring. Og det er netop det, som KTVI certificeringen kan levere”, siger Søren Christensen.

Kloak-tv er et godt værktøj for både kloakmestre og kunder, men Søren Christensen erkender, at der kan være stor forskel på kvaliteten af de inspektioner, der bliver udført rundt om i Danmark.

Alle, lige fra autoriserede kloakmestre til meget mindre kyndige, kan i dag købe kloak TV-udstyr. Uden anden uddannelse end den, man får ved at læse brugsanvisningen, kan de gå i gang med at TV-inspicere kloakker.

Det kan måske være godt nok, hvis man bare skal have et overordnet indtryk af, hvordan det ser ud under jorden.

- Men når der skal stilles præcise og veldokumenterede diagnoser på kloakkens tilstand eksempelvis ved hushandler eller kloakskader, kan der efter vores mening være god grund til at højne niveauet med mere uddannelse og fælles fodslag, siger Søren Christensen.

Kloakskader skal i sidste ende betales af boligejerne eller deres forsikringsselskaber, så derfor mener Søren Christensen også, at der som udgangspunkt ikke bør være forskel på kvaliteten af TV-inspektioner, hvad enten de bliver udført i Ringkøbing, Ringsted eller Rønne.

brahe

Kloakmestrenes TV-Inspektion
Kloakmestrenes TV-Inspektion (KTVI) er dannet af og drives i fællesskab af Danske Kloakmestre, Danske Maskinstationer og Entreprenører samt Dansk Byggeris Kloaksektion. De tre foreninger repræsenterer tilsammen mere end 1.000 autoriserede kloakmestervirksomheder i Danmark.
KTVI-inspektioner tjekkes af virksomhedens egenkontrol, men er også underlagt ekstern kontrol, som sikrer, at TV-inspektioner udføres efter ordningens krav og retningslinjer.

For at blive medlem af Kloakmestrenes TV-Inspektion skal virksomheden have en godkendt TV-operatør ansat.
Trin 1: Uddannelse af TV-operatør
En kloakuddannet – ejer eller medarbejder – gennemfører den grundlæggende uddannelse som kloak TV-operatør – fire dage med kameratræning, rapportering og kvalitetssikring.
Trin 2: Godkendelse af TV-operatør
TV-operatøren bruger herefter en dag på at blive KTVI-godkendt.
Trin 3: KTVI certificering af virksomheden
Virksomheden er nu klar til at få godkendt KLS-systemet og blive medlem af Kloakmestrenes TV-Inspektion.

Uddannelse til kloak TV-operatør
Fire arbejdsdage med intensiv undervisning
Uddannelsen er et AMU-kursus for rørlæggere og kloakmestre
Udvalgte erhvervsskoler står for uddannelsen af kloak TV-operatører i Danmark

Man kan blive KTVI certificeret, når man
Har gennemført og bestået AMU-kurset som tv-operatør
Er uddannet kloakmester, kloakrørlægger eller anlægsstruktør
Kan dokumentere minimum to års erfaring
Har gennemgået og bestået godkendelseskursus
Godkendelsesforløbet varer en dag og gennemføres af KTVI

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125