23948sdkhjf

Anlægsstruktør fandt sin rette hylde

20-årig anlægsstruktør forlod folkeskolen uden de store færdigheder. Forleden tog han svendebrev med et 10-tal
Skolebænken har ikke altid befundet 20-årige Kristian Bruun Larsen let. Slet ikke folkeskolen.

Men da han først fik interessen for struktørfaget ind under huden, kom der andre boller på suppen.

”Han kan ikke lyve. Jeg kender ingen, der er så ærlig som ham. Men det er jo kun positivt”.

Sådan lyder det fra autoriseret kloakmester Verner H. Kristiansen fra firmaet Kloakdoktoren. Han ved bedre end de fleste, hvad han taler om. I tre og et halvt år har han haft hovedansvaret for de færdigheder som den nu nyuddannede anlægsstruktør, Kristian Bruun Larsen, har tilegnet sig via sit lærlingeforløb hos Kloakdoktoren.

Indehaveren af den Hobro-baserede entreprenørvirksomhed er ikke i tvivl om, at branchen netop har fået en af de bedste svende i faget.

”Kristian er ualmindelig dygtig. Han har i høj grad fået noget ud af sin tid som lærling. Især når man tænker på de færdigheder, han kom ud af folkeskolen med”, påpeger Verner H. Kristiansen.

For abstrakte opgaver

Det lå nemlig ikke i kortene, at Kristian Bruun Larsen skulle tilegne sig nogen form for uddannelse.

Trods et eksamensbevis fra 9. klasse var det faglige niveau mildest talt begrænset hos Kristian Bruun Larsen, der med egne ord havde svært ved det meste.

”Jeg faldt aldrig til i folkeskolen. De første år var det okay, men efterhånden begyndte opgaverne at blive abstrakte, forklarer den nyuddannede anlægsstruktør”, siger Kristian Bruun Larsen.

”Der var ikke hold i tingene. Når vi læste, var det svært for mig at sætte det i forhold til noget praktisk. Det blev for kedeligt, så jeg mistede interessen. Desværre betød det også, at jeg faktisk ikke lærte noget”, konstaterer Kristian Bruun Larsen.

Han var dog langt fra uden evner. Store praktiske færdigheder samt en solid interesse for mekanik skulle vise sig at få afgørende betydning senere i livet.

10 til svendeprøven

Kristian Bruun Larsen har kendt Verner H. Kristiansen siden han var dreng. Allerede mens han gik i skole, var han ofte med Kloakdoktoren på arbejde.

”Jeg fik lov at være med i rendegraveren og havde det sjovt med det. Derfor var også naturligt for mig at søge læreplads hos Kloakdoktoren efter niende klasse. Heldigvis ville de gerne have mig, og jeg har bestemt ikke fortrudt”, siger Kristian Bruun Larsen

Han betegner i øvrigt sit uddannelsesforløb som fantastisk.

”Jeg havde behov for at komme i gang med noget praktisk. Derfor er det også gået rigtig godt på skoleforløbene. Jeg har ikke haft problemer med at følge med, hvilket i høj grad skyldes, at det faglige har været forbundet med virkeligheden. I modsætning til folkeskolen, så har pensum været interessant, og jeg har oplevet, at underviserne har taget mig alvorligt. Det har bidraget til at styrke min selvtillid, tilføjer Kristian Bruun Larsen, der afrundede uddannelsen med et 10-tal.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11