23948sdkhjf

Nye almene boliger bygges i Københavns dyre områder

Skoledistrikterne bliver fordelingsnøgle for nye almene boliger i København
Ved at bygge nye almene boliger i dyre områder af København, hvor der i dag mangler billige boliger, vil de københavnske politikere sikre mere blandede folkeskoler.

Skoledistrikterne bliver afgørende for, hvor den almene boligsektor kan få et ekstraordinært tilskud til køb af grunde til nye almene boliger.

Det har Socialdemokraterne og Enhedslisten besluttet.

Det sker for at sikre, at der bygges almene boliger i attraktive bydele, hvor den almene sektor på grund af høje grundpriser har haft svært ved at klare sig i konkurrencen med de private bygherrer.

I slutningen af marts afsatte et flertal i Borgerrepræsentationen 300 mio. kroner som tilskud til køb af grunde til cirka 2.000 nye almene boliger. Nu skal politikerne beslutte kriterierne for tildeling af den ekstraordinære støtte.

Socialdemokraterne og Enhedslisten er enige om kriterierne. De vil give projekter i skoledistrikter med mindre end 20 procent almene boliger første prioritet.

I skoledistrikter med 20-30 procent almene boliger vil nye almene boliger kun modtage støtte til køb af grunde, hvis de bidrager positivt til udviklingen af området, mens der som udgangspunkt ikke bliver tilskud til køb af grunde til almene boliger i skoledistrikter med mere end 30 procent almene boliger.

En historisk mulighed

”Københavns opdeling i udsatte byområder og rigmandsghettoer er et problem, fordi nogle skoler og daginstitutioner får en høj koncentration af børn fra hjem ramt af arbejdsløshed og andre sociale problemer. Vi har fået en historisk mulighed for at sikre en mere mangfoldig by. Det skal vi gøre på en måde, der også sikrer, at vi får en mere blandet folkeskole,” siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

En blandet folkeskole

Netop skoledistrikter er valgt som fordelingsnøgle ud fra et ønske om både at sikre en blandet beboersammensætning i alle dele af byen og at sikre en mere blandet folkeskole.

”Folkeskolen er det sted, hvor vi tidligt i livet møder og får forståelse for kammerater, der kommer fra andre sociale og kulturelle baggrunde end os selv. Hvis vi kun møder nogle, der ligner os selv, får vi ikke en grundlæggende forståelse og solidaritet med andre. Vi ønsker at fremme et København, hvor velhavende og københavnere med beskedne indkomster bor sammen og lærer hinanden at kende”, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Et andet kriterium for tildelingen af tilskud til køb af grunde til nye almene boliger bliver sikring af et mere varieret boligudbud i de enkelte bydele.

Er der i forvejen mange familieboliger i et område, vil der for eksempel blive prioriteret små almene boliger til studerende og socialt udsatte. Er et område i forvejen præget af mange små boliger, vil kommunen prioritere projekter med familieboliger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109