23948sdkhjf

Byggenyt

REGION MIDTJYLLAND

STRUER: Struer Kommune har fået støtte fra Realdania til et projekt, der både binder byen og havnen sammen og forhindrer fremtidige oversvømmelser, fortæller Struer Kommune på sin hjemmeside.

Arbejdet er allerede indledt med udarbejdelsen af forundersøgelsen ”Struer bymidte og havn”, der blev færdig i 2014.

Her peger det internationalt anerkendte arkitekt- og byudviklingsfirma Gehl Architects på en lang række udfordringer og tendenser, der skal danne grundlag for udskrivelse af en arkitektkonkurrence. Konkurrencen skal give bud på, hvordan man kan udforme arealerne omkring Brobuerne mellem byens havn og midtby.

Arkitektkonkurrencen skal også resultere i konkrete idéer til, hvordan Struer kan kombinere sit behov for klimatilpasning med ønsket om en velfungerende og attraktiv byudvikling. Konkurrencens fokus vil især være på samspillet mellem bymidte og havn i og omkring brobuerne.

SILKEBORG: Plan-, Miljø- og Klimaudvalget i Silkeborg Kommune har besluttet at igangsætte udarbejdelse af lokalplan og kommuneplantillæg for et bolig- og centerområder i Balle med henblik på opførelse af parcel- og rakkehuse ved Balle Bygade/Brunbakkevej. Lokalplanen giver mulighed for byggeri i op til tre etager.

Sideløbende med lokalplanudarbejdelsen skal der foretages opkøb og byggemodning i samarbejde med grundejerne.

HOLSTEBRO: Holstebro Byråd har godkendt forslag til lokalplan nr. 1113 for arealer til erhverv med mere syd for Lægårdvej, vest for Ringvejen i Holstebro.

Den aktuelle baggrund for lokalplanen er et ønske om at kunne anvende området til andre formål, end det er muligt efter hidtil gældende lokalplan. Den blev i udpræget grad målrettet medievirksomhed - Dagbladet Holstebro-Struer - som nu er flyttet fra området.

Lokalplan nr. 1113 skal ifølge sin formålsparagraf sikre at der kan ske en udvikling i området med erhverv eller med anden byfunktion, der kan indpasses, under fornøden hensyntagen til de forskellige anvendelser af omliggende arealer: mod nord erhverv, mod øst andre typer erhverv, mod syd fritidsarealer og boliger og mod vest undervisningsinstitution med videre.

REGION SJÆLLAND

HOLBÆK: Holbæk Byråd har besluttet at igangsætte planlægningen for et nyt boligområde i Holbæks vestlige del.

Planlægningen vedrører et cirka 14 hektar stort område beliggende mellem Nykøbingvej og Kalundborgvej, og syd for Kalundborgvej mod jernbanen. Boligudbygningen vil udgøre afrundingen af byens vestlige afgrænsning.

Planlægningen forudsætter udarbejdelse af et kommuneplantillæg, og Holbæk Kommune indkalder derfor ideer og forslag med videre med henblik på planlægningsarbejdet. Idéer og forslag skal være Holbæk Kommune i hænde senest på mandag den 20. april, skriver kommunen i et nyhedsbrev.

Fremsendte bemærkninger vil indgå i den videre planlægning. Når byrådet på et senere tidspunkt vedtager forslag til lokalplan og kommuneplantillæg vil disse blive sendt i offentlig høring i otte uger.

REGION NORDJYLLAND

LÆSØ: Inden sommerferien bliver Læsø Bio udvidet med en tilbygning, der kommer til at rumme tre depotrum bag scenen, og toiletforholdene får en tiltrængt opgradering.

Det bliver resultatet af Kommunalbestyrelsens beslutning om at sikre den sidste del af finansieringen til et projekt, som LAG og Tilgængelighedspuljen under energistyrelsen i forvejen havde givet tilsagn om at ville støtte, fortæller Læsø Kommune på sin hjemmeside.

Det er et renoveringsprojekt, der har været på ønskelisten meget længe, der nu kan gennemføres.

I 2010 blev Læsø Bio gennem en stor investering i digitalt fremviserudstyr sikret en fremtid som biograf. Samtidig fik Læsø Bio en løsning, der kunne fremvise film i 3D-format.

Allerede dengang var bygningsforbedringer en del af det planlagte projekt, men pengene slap op, og der blev på det tidspunkt kun bygget den faste scene i salen.

Nu tages det næste skridt, når der blandt andet indlægges varmt vand og etableres handicaptoilet i biografen. Bag filmlærredet bliver der opført en tilbygning, der betyder, at man kan bevæge sig bag scenen og samtidig få adgang til depotrum, som både biografen selv og andre brugere har ønsket meget længe.

REGION HOVEDSTADEN

BRØNDBY: Brøndby Kommunalbestyrelse har bevilget 1,9 mio. kroner til overdækning af atriumgård på Brøndbyøster Skole.

Desuden har byrådet godkendt en anlægsbevilling på 240.000 kroner til indvendig istandsættelse i Langbjerghallen.

FREDERIKSBERG: By- og Miljøudvalget i Frederiksberg Kommune har vedtaget at dispensere fra krav til opholdsareal og bebyggelsesprocent, sådan at det blive muligt at glasinddække 144 altaner i Kongens Bryghus, Vodroffsvej 23-31/Niels Ebbesens Vej 1A-5C.

Der er tale om almene boliger, der administreres af Vibo. Altanerne varierer i størrelserne fra ni kvm til 15 kvm.





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141