23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION NORDJYLLAND

AALBORG: Der er en ny omfartsvej på vej nord om Brønderslev, skriver Nordjyske Stiftstidende.

I sommeren 2016 håber Karsten Frederiksen (C), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Brønderslev Kommune, at kunne indvi den ny omfartsvej nord om Brønderslev.

En del af omfartsvejen blev etableret i forbindelse med, at byggeriet i Ådalen blev indledt, men nu er det planen at gøre den færdig. Det er tanken, at den sidste del af omfartsvejen skal gå nord om de kommende byggegrunde, og den skal munde ud i Hjørringvej – tæt på Brønderslev Psykiatriske Sygehus.

Der peges på en billig løsning – uden gadelamper med mere. Det er tanken, at cykelstien skal gå ind gennem Ådalen, men ikke være en del af vejprojektet. Interne stier bruges som cykelstier.

Ifølge Nordjyske Stiftstidende, var den oprindelige plan, at omfartsvejen skulle være en boligvej med bebyggelse på begge sider. Nu foreslås der også en kanaliseringsvej på Hjørringvej i stedet for en planlagt rundkørsel.

REGION SYDDANMARK

MIDDELFART: Middelfart Byråds stiplan er blevet vedtaget den 7. april 2015.

Målet med stiplanen er at skabe et sammenhængende og attraktivt system af transportforbindelser, der binder bysamfundene i kommunen sammen såvel øst/vest og nord/syd samt en styrkelse af mulighederne for at komme ud i naturen gennem udbygning af et mere sammenhængende system af rekreative forbindelser.

Det skriver kommunen på sin hjemmeside.

De vigtigste punkter i planen er gennemførelse af en lang række store og små projekter, der skaber sikre skole- og pendlerveje samt gennemførelse af en række mindre stiprojekter, der forbedrer nettet af rekreative stier.

Desuden skal der findes midler til lokale stier efter forslag fra lokalsamfundene, og der skal realiseres en vision om en banesti på og ved det gamle baneterræn mellem Middelfart og Holse/Harndrup og gerne videre mod nordøst og øst

Endelig skal der ske en igangsætning af projekter, der på sigt kan bidrage til realisering af visionen om et sammenhængende stiforløb langs kysten fra Varbjerg i nord til Sønder Aaby i syd og med forbindelse til kyststier i nabokommunerne.

REGION HOVEDSTADEN

BALLERUP: Ballerup Kommunalbestyrelse har frigivet 3,7 mio. kroner til vedligeholdelse af færdselsbelægninger.

Center for Miljø og Teknik har udarbejdet forslag til årets vedligeholdelse af kommunens vej– og stianlæg, hvilket indeholder slidlagsarbejder, reparationer og afstribning.

For at sikre, at veje og kørebanearealer fortsat fremstår i en forsvarlig sikkerhedsmæssig tilstand, anbefaler Center for Miljø og Teknik, at der udover løbende udbedring og vedligeholdelse af det eksisterende vejnet udlægges nyt slidlag svarende til et samlet kørebaneareal på cirka 20.000 kvm.

Eksempelvis kan nævnes udlægning af slidlag på Knardrupvej i Måløv og Annavej i Skovlunde.

FREDERIKSBERG: By- og Miljøudvalget i Frederiksberg Kommune har besluttet at indstille til kommunalbestyrelsen, at der afholdes 2,7 mio. kroner til skybrudssikrende tiltag på Skolen ved Søerne.

Skolen ved Søerne har været særligt hårdt ramt i forbindelse med skybruddene i 2011 og 2014, og i forlængelse af skybruddene er der udført en række mindre tiltag på skolen over de sidste år, som for eksempel etablering af højtvandslukkere og skotte. Disse tiltag har dog vist sig ikke at være tilstrækkelige til for alvor at minimere risikoen for skybrudsskader.

Forvaltningen anmodede derfor Rambøll om at udarbejde en rapport, som kortlægger og prissætter, hvilke tiltag der bør iværksættes for at reducere risikoen for oversvømmelser på skolen.

Blandt forslagene i rapporten er omlægning af kloakledninger og brønde, opkanter på trappeskakter, etablering af underjordisk forsinkelsesbassin med mere.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125