23948sdkhjf

Udstilling fortæller historien om vinduets udvikling

300 historiske vinduer fortæller den teknologiske udvikling inden for rammer, glas og beslag på ny udstilling
Det er vel ikke nogen hemmelighed, at vinduet har betydning for menneskets adgang til lys, luft og udsyn.

Nu fortæller en ny udstilling historien om vinduets betydning for netop dette igennem en tredimensionel og sanselig oplevelse. Udstillingen viser den teknologiske udvikling indenfor rammer, glas og beslag og fortæller samtidig om vinduets betydning for mennesket, arkitekturen og samtidens verdenssyn.

Det er VKR Holding, som står bag vinduesproducenten Velux, der åbner udstillingen i dag i VKR Gruppens tidligere hovedsæde fra 1951 i Søborg uden for København.

Her får den besøgende en tredimensionel og sanselig oplevelse af vinduets oprindelse og udvikling igennem tiden - fra det første lyrehul i taget til nutidens intelligente og klimavenlige vinduer.

300 vinduer

Villum Window Collection rummer 300 historiske vinduer fra 1600-tallet og frem til i dag. Udstillingen er enestående i kraft af den omfattende fysiske samling af tekniske, håndværksmæssige og stilhistoriske eksempler på vinduets udvikling.

Den nye permanente samling af vinduer iscenesættes i udstillingen, som en rejse igennem historien, hvor tidsepoker, vinduestyper og fremstillingsteknikker og sammenkobles med et humanistisk syn på vinduet i form af vinduets betydning for arkitekturen, byplanlægningen og menneskets livskvalitet.

Udstillingen er bygget op omkring en tidstunnel, som er en lineær rejse igennem forskellige rum og tidsaldre, hvor den besøgende får en tredimensionel og sanselig oplevelse af vinduets betydning for menneskets adgang til lys, luft og udsyn.

Den besøgende kan også gå på opdagelse i mere end 60 forskellige vinduer fra forskellige tidsaldre, baseret på en kronologisk og stilmæssig opdeling af vinduessamlingen i det koloristiske Vinduesmagasin, der gengiver dagslysets imponerende farvespektrum.

Indsamling af vinduer

Villum Window Collection er blevet mulig på grund af en indsamling af vinduer, som Lars Kann-Rasmussen tog initiativ til i 2006. Det er denne imponerende samling, som nu præsenteres i et nydesignet udstillingskoncept – et vinduesmuseum opkaldt efter Lars Kann-Rasmussens far, Villum Kann Rasmussen, der startede Velux.

Den nye udstilling er skabt gennem et samarbejde mellem VKR Holding, designfirmaet Rosan Bosch Studio og flere danske museer og internationale aktører i vindues- og glasbranchen.
brahe

Museum
Villum Window Collection ligger på Maskinvej 4 i Søborg er åben for offentligheden tirsdag og torsdag klokken 10.00 - 16.00.
Øvrige dage kan udstillingen besøges efter aftale. Det er gratis at besøge udstillingen.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.188