23948sdkhjf

EUX-uddannelsen er et hit

Næsten hver femte inden for byggeri og teknologi vil kombinere gymnasiet og en erhvervsuddannelse
Der er stor interesse for at kombinere en gymnasial uddannelse med en erhvervsuddannelse.

Det viser Undervisningsministeriets opgørelse over afgangselevernes tilmeldinger til erhvervsuddannelser. Flere end hver femte, der har tilmeldt sig en erhvervsuddannelse, har tilkendegivet ønske om at blive optaget på en EUX-linje. Det er flere end dobbelt så mange som i fjor.

Inden for hovedindgangen ”Teknologi, byggeri og transport” er det 23,5 procent, der har tilkendegivet ønske om at gennemføre en EUX, som afsluttes både med studenterhue og svendebrev.

”Håndværksrådet har efterlyst flere dygtige lærlinge i de sidste mange år. Så vi er rigtig glade for, at så mange dygtige unge har valgt at kigge mod de tekniske erhvervsuddannelser. Vi har brug for ambitiøse lærlinge, som ønsker at være dygtige. Derfor er vi glade for at se tallene for EUX”, siger chefkonsulent Heike Hoffmann, som mener, at der er brug for flere EUX’ere og unge med talentspor ud fra uddannelserne.

Meget krævende

Også i Byggeriets Uddannelser noterer man sig den store interesse for EUX.

”Det viser, at der er et behov for denne kombinationsuddannelse, og det er positivt, at de unge eller måske deres forældre har fået øjnene op for denne mulighed. Men jeg kan omvendt være bange for, at EUX er solgt lidt som en slags gymnasium-light model, og det er under ingen omstændigheder tilfældet. Det er mere krævende at gennemføre en EUX end en normal gymnasial uddannelse, og derfor er det næppe alle, der tilkendegiver ønsket om EUX, der er parat til det”, siger Torsten Lindum Poulsen, souschef i Byggeriets Uddannelser.
Læs mere om: EUX
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.093