23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Flere lærepladser

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad
Det er stærkt positivt, at der nu begynder at ske noget på uddannelsesområdet. Specielt når vi taler lærepladser til unge, der gerne vil ind i byggeriet. Der har været rejst stor kritik af især de store anlægsbyggepladser, som ikke har taget det antal lærlinge, som var lovet fra starten. De store byggepladser og entreprenørerne har forsvaret sig med, at det var for tidligt i byggefasen og at der ganske enkelt ikke var arbejde at tilbyde unge, som skal i en lærlingefunktion.

Derfor er de glædeligt, at der nu begynder at ske noget. Men hvorfor det er nødvendigt at vedtage klausuler for at der begynder at sjke noget, kan man godt undre sig over. Det burde være en indbygget del af virksomhedernes DNA at uddanne unge, hvad enten de er i en skarp konkurrencesituation eller ej.

Tilsyneladende er det nødvendigt at indføre sklausuler for at der sker noget. Men det er så glædeligt, at der nu begynder at ske noget.

Det er dog også værd at huske på, at det ikke er ligegyldigt hve et ungt menneske bliver sat på på en byggeplads. Han eller hun er der jo for at lære noget, og det betyder at der skal laves et program for vedkommende, så der kommer noget ud af læretiden. Der kommer ikke noget godt ud af at køre trillebør hele læretiden. Læretid skal give mening i store som små virksomheder, og der er faktisk fordele for begge sider af bordet, hvis man vælger at gøre noget ved det. For det unge menneske kan præges og blive dygtig, og kan derved blive en arbejdskraftman kan satse på.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125