23948sdkhjf

Dansk tegnestue står bag nye norske læringsrum

Et miljø- og læringsmæssigt fyrtårn er betegnelsen for Arkitema-designet skole
Byens unge i Målselv Kommune i Nordnorge kan nu se frem til en ny 7.500 kvm stor videregående skole, der udover at være bæredygtig samtidig tilbyder moderne læringsrum.

Arkitema Architects og virksomhedens landskabsafdeling Urban Design vandt tilbudskonkurrencen i 2014 hvorefter projektet har udviklet sig som et samspil mellem bygherre, brugere, ingeniør, entreprenør og arkitekt. Siden har der ifølge virksomheden været en frugtbar brugerproces.

Et miljømæssigt fyrtårn

Bardufoss Videregående skole er i denne uge præsenteret for offentligheden i landsdelen Troms i Nordnorge. Politisk er der allerede stor velvilje for projektet:

“Skolen vil blive et miljømæssig fyrtårn i forhold til at bygge mest mulig energieffektivt. Og det er noget, vi er stolte af, samtidig som det vil give et tilbud til eleverne, som er tilpasset dagens behov for undervisning”, siger amtsrådsformand Line Fusdahl til nordlys.no.

Den 7.500 kvadratmeter store skole bliver indviet i 2017, og har et budget på 311 millioner norske kroner.

Generelt oplever Arkitema Architects en fremgang i Norge, hvor virksomheden i marts fusionerede med norske ELN Arkitekter og derfor er antallet af medarbejdere på Arkitema Architects’ Oslo-kontor steget fra 14 til 31. Især opgaver inden for sundheds- og læringsområdet er årsagen til væksten. Oslo-kontorets for tiden største projekt omfatter ca. 40. 000 kvm ombygning og nybygning af Södertälje sjukhus. Et projekt der foregår i samarbejde med BSK Arkitekter i Sverige.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.124