23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION NORDJYLLAND

JAMMERBUGT: Jammerbugt Kommune har givet tilladelse til rørlægning af Skallebækken i Fristrup. Der er søgt om tilladelse til at etablere rørledning og fire rensebrønde. Formålet med projektet er, at sikre, at vand fra markerne og fra oplandet til stadighed har tilfredsstillende afløb.

REGION MIDTJYLLAND

SØFTEN: Favrskov Byråd har bevilget penge til byggemodning af 63 boligparceller til tæt/lav og åben/lav bebyggelse samt én storparcel ved Præstegårdsvej i Søften.

Bevillingen skal finansiere udgifterne til forundersøgelser, projektering, anlæg, tilslutningsafgifter, belysning og færdiggørelsesarbejder samt en venstresvingsbane på Engdalsvej.

Moesgård Museum udfører arkæologiske forundersøgelser i foråret 2015. Projektering, udbud og anlægsarbejder forventes udført i perioden marts 2015 til udgangen af 2015.

Byrådet godkendte en anlægsbevilling på 4,68 mio. kroner til anlægget ”Boligområde Præstegårdsvej i Søften”, samt en indtægtsbevilling på 7,445 mio. kroner.

BJERRINGBRO: Teknisk Udvalg i Viborg Kommune har godkendt, at der gives en anlægsbevilling på en halv mio. kroner til en sti fra Møllebækbroen til Idrætsparkområdet i Bjerringbro.

Stiforbindelsen har til formål at skabe en direkte og trafiksikker forbindelse fra den seneste anlagte stibro over Gudenåen ved Møllebækken og frem til området ved Bjerringbro Idrætspark.

Etablering af stiforbindelse er blevet forsinket på grund af, at der i 2015 planlægges udført en regulering/omlægning af de to offentlige vandløb Madekilden og Møllebækken. Stiprojektet forudsættes koordineret med vandløbsprojektet.

Stiprojektet omfatter etablering af hævet flade på Vestergade ud for Mølleengen, etablering af 3,0 m bred asfalteret fællessti for cyklister og gående mellem Mølleengen og eksisterende sti ved Bjerringbro Idrætspark, etablering af ny stibro over den regulerede Møllebæk og etablering af stibelysning.

VIBORG: Viborg Byråd har i budgettet for 2015 og overslagsåret 2016 afsat henholdsvis én mio. kroner og ni mio. kroner til ændringer af vejanlæggene på ”kaserneområdet” i forbindelse med planerne for udbygning af Tinghallen og Stadionhallen ved Tingvej i Viborg.

Teknisk Udvalg besluttede i den forbindelse på sit seneste møde at indstille til byrådet, at der meddeles en anlægsudgiftsbevilling på 500.000 kroner til udarbejdelse af en forundersøgelse og et forprojekt for mulige løsninger på infrastrukturen i området ved en udbygning af Tinghallen. Udbygningen omfatter blandt andet en bygning på tværs af Tingvej mellem Stadionhallen og Tinghallen.

REGION SYDDANMARK

KOLDING: Kolding byråd har bevilget 2,9 mio. kroner til byggemodning af syv grunde ved Skolebakken og Rytterskolevej.

Byggemodningsudgifterne anvendes blandt andet til arkæologiske udgravninger, etablering af støjskærm, tilslutningsafgifter til vand, el og kloak, anlæggelse af veje og stier, belysning, beplantning og projektering.

Samtidig har byrådet bevilget 500.000 kroner til etablering af fortov fra Bramdrupdamhallerne til busvendepladsen på Bramdrupskovvej.

Strækningen er cirka 1.600 meter, og forvaltningen vurderer, at det afsatte beløb på 500.000 kroner ikke er tilstrækkeligt til at etablere fortov på strækningen, da prisen pr. løbende meter fortov er cirka 2.200 kroner for to fliser samt et bånd chaussesten. Den samlede pris for fortov langs Bramdrupskovvej er således 2,8 – 3,3 mio. kroner.

Forvaltningen vil på et senere Teknikudvalgsmøde fremlægge detailprojekt med tilhørende anlægsoverslag samt et alternativt projekt, hvor fortovet etableres i asfalt.

De 500.000 kroner skal således bruges til udarbejdelse af detailprojekt og anlægsoverslag for fortov langs Bramdrupskovvej i henholdsvis fliser og asfalt.

KERTEMINDE: I forbindelse med færdiggørelse af anlægsprojektet vedrørende samling af Kerteminde Byskole på en matrikel er der foretaget undersøgelser af kloakforholdene på Kerteminde Byskole afdeling Byen. Resultatet af undersøgelsen viser, at kloakforholdene er meget ringe og en sanering af kloakforholdene i forbindelse med renovering af skolegård vil være nødvendigt.

Anlægsudgiften hertil forventes at udgøre 2,9 mio. kroner. Kerteminde Byråd godkendte forleden, at kloaksaneringen gennemføres, og at det finansieres af rådighedsbeløb fra kloakseparering af kommunale ejendomme.

REGION HOVEDSTADEN

GLADSAXE: Gladsaxe Byråd vedtog sidste år en klimatilpasningsplan, der har fokus på, hvordan udfordringerne med de kraftige skybrud, som bliver hyppigere på grund af klimaforandringerne skal håndteres. Der er udpeget 13 risikoområder, og nu er der udarbejdet et konkretiseringsprojekt for det første og højest prioriterede risikoområde, som er Buddinge.

Der er lavet en masterplan for klimatilpasningen i Buddinge, og de overordnede tanker i den er at tilbageholde regnvandet, hvor det falder, eller lede det til centrale steder, hvor det ikke gør skade. De løsninger, der er foreslået i masterplanen kan opdeles i fire typer, nemlig grønne veje, der skal holde regnvandet fra veje og tagflader tilbage, så vandet ikke gør skade i de områder, der ligger lavt, forsinkelsesbassiner, skybrudsveje og LAR-løsninger. Det er nødvendigt først at anlægge de bassiner, som skal modtage vandet, inden man anlægger skybrudsvejene, som transporterer vandet til bassinerne. Der er særligt to store modtagere af vandet, og det er Vadgårdsbassinet og nye bassiner i Rådhusparken som tilsammen skal udbygges med mere end 25.000 kbm.

De første tiltag, der vil blive udført, er ledningsarbejder i forbindelse med Letbanens anlæggelse. Disse arbejder skal være afsluttet i løbet af 2016.

Der er i Spildevandsplan 2015 afsat 130 mio. kroner til Buddinge frem til 2022.

Miljøudvalget sagde på sit seneste møde god for, at forvaltningen arbejder videre med at konkretisere projektet yderligere, både hvad angår løsninger og økonomi, og at mindre projekter i relation til masterplanen og ledningsomlægninger i relation til Letbanen sættes i gang i de kommende år inden for den eksisterende investeringsramme på 100 mio. kroner om året på spildevandsområdet.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.265