23948sdkhjf

Arkitekter kaldes til Nyborg Slot

Det er nu muligt at deltage i den internationale arkitektkonkurrence, der skal føre til en helhedsplan for Nyborg Slot og by
Det unikke kulturarvsområde omkring Nyborg Slot og byens rådhustorv skal restaureres og revitaliseres.

Derfor er der udskrevet en international arkitektkonkurrence, der skal skal munde ud i en helhedsplan for området.

Visionen er at opnå et kunstnerisk og arkitektonisk bevidst vinderforslag, der kombinerer nyt med gammelt, og skaber en bedre sammenhæng mellem slot og by, så historien træder i karakter, og området får større national og international tiltrækningskraft.

Todelt konkurrence

Bag projektet står Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme, Nyborg Kommune, Realdania og A.P. Møller Fonden, og forventningen er, at seks team bliver udvalgt til at deltage i konkurrencen.

Efter planen får de seks team fra juni til august 2015 til at færdiggøres deres forskellige projektforslag. Herefter udvælges tre team, der går videre til forhandling, som foregår individuelt med de forskellige teams, og som skal føre frem til en vinder, der forventes at blive udråbt i juni 2016. Realiseringen af helhedsplanen løber derefter frem mod 2019, hvor planen er, at projektet indvies.

”Vi er selvfølgelig meget spændte og håber på en bred sammensætning af ansøgere. Det ville være fantastisk”, siger Annette Straagaard, restaureringschef i Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Projekt til kvart milliard

Annette Straagaard påpeger, at ”det må klø i fingrene for at få lov til at deltage”, da det bestemt ikke er hver dag, at man får lov til at koble nyt på et fortidsminde, der i sin tid bestod af et firefløjet borganlæg, hvor Danmarks første grundlov blev underskrevet i 1282, og hvor danske konger gennem århundreder har holdt til.

Når det gælder projektøkonomien, så ligger rammen i omegnen af de 200 mio. kroner eksklusiv moms, der skal dække blandt andet vinterforanstaltninger og andre udgifter, mens konsulenthonorarer kommer oveni.

Fakta
Deadline for anmodning om deltagelse i arkitektkonkurrencen er den 30. april 2015 klokken 16.00.
Du kan læse mere om konkurrencen på www.licitationen.dk under udbud.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171